Cornel Vasile a scris:
Si daca nu se poate solutina amiabil problema, atunci ce ar trebui sa se faca?
Atunci ar trebui cautat alt loc de munca. "Solutiile" cu gust de razbunare nu-mi plac si nu le consider benefice intr-o relatie de subordonare angajator/angajat. Chiar daca nu ne place, angajatorul poate decide uneori in defavoarea angajatului. De regula, angajatorul este mai aproape de angajat decat ITM-ul, iar acesta din urma - chiar sesizat fiind - nu va rezolva nimic. Sa nu se creada ca eventuala amenda aplicata angajatorului va intari relatia dintre parti.
Apoi, sa denunti angajatorul, stiind ca oricum vei pleca de la firma, nu mi se pare corect.
Dupa cum se vede, sta departe de mine sa incurajez pe cineva sa alerge cu sesizari in defavoarea angajatorului, deoarece toate divergentele ar trebui lamurite si rezolvate in cadrul firmei. Fara compromis nu poate exista un climat sanatos.
Repet, aceasta este parerea mea si nu este obligatoriu sa fiti de acord cu mine. Dar in loc de a indica litera de lege si a furniza informatii privind modul cum se poate reclama la ITM, Inspectia Muncii, etc., as incuraja concilierea, cautarea unui numitor comun in relatia dintre angajat si angajator.