Bună ziua. Am următoarea nelămurire:fac naveta, lucrand in învățământ intre 2 localități.Abonamentul îl fac pentru luna următoare in data de 30 a lunii in care mă aflu. In martie am făcut un abonament din data de 1 martie pana in 31. Dar in 4martie am fost internată in spital cu fetița pentru 5zile. Cu toate ca abonamentul a fost achitat integral la începutul lunii, săptămâna in care am fost in concediu nu mi s-a platit reținându-mi -se 80 lei.
Nu mi se pare corect acest lucru deoarece nu aveam cum sa știu dacă voi fi in concediu in luna respectiva, nu mi-am făcut abonament fiind in concediu, perioada respectiva este plătită de mine și consider ca banii mi-au fost furați pe față. Va rog sa îmi spuneți dacă s-a procedat corect? Mulțumesc
Îmi cer scuze pentru greșelile de tastare. Am vrut sa spun citație pentru succesiune. Este vorba de o hârtie primita de la un birou notarial, pe care scrie CITAȚIE
nr 1, emisă în data de... in dosar succesoral nr...conexat cu dosar succesoral nr....
Mă interesează dacă in urma celor spuse și anume dacă având contract de întreținere încheiat cu mătușa de la care au primit imobilul părinții mei , cineva are dreptul de a primi parte din el .Și de asemenea dacă casa este intabulata pe părinții mei și au extras CF cu numele lor în el,ei sunt proprietarii imobilului?
Buna seara! As dori o lămurire. Părinții mei au dobândit o casa in anul 1990.Casa a fost a matusii mamei mele ( sora cu bunica mea) .Părinții mei au făcut la acea vreme contract de întreținere cu mătușa, au respectat clauzele(au îngrijit-o) .Acel contract exista si acum,chiar l-am citit azi.Este numit Contract de intretinere intocmit la notar.Mătușa a decedat în 2001.Nu a avut copii.Acum la 27 ani de la moștenire si 16 ani de la decesul matusii, un verisor al mamei ,fiul unui unchiul care a fost frate cu bunica mea și mătușa de la care au moștenit părinții casa ,le-a trimis părinților citație prin succesiune. Va rog să îmi spuneți dacă au dreptul la casă? Menționez că imobilul respectiv este intabulat pe părinți mei ,au carte funciară (sper ca ma exprim corect).
2.În ciatie mai scrie,,Întrucât termenul de acceptare a succesiunile este depășit, în caz de neprezentare la termenul stabilit pentru dezbaterea succesiunii, dosarul va fi suspendat si arhivat, urma ca acesta să fie redeschis la solicitarea expresă a moștenitorilor adresată biroului nostu notarial". Ce inseamna acest paragraf?
Va mulțumesc.