Bună ziua.
In 2018 am cumpărat o casă la care anul trecut am descoperit că suprafața împrejmuită este cu 250 mp.mai puțin ,in fața casei lipsesc 100mp iar în lateral 150mp.In lateral rezolvăm cu lărgirea gardului dar în fața casei nu avem voie.Cei de la primărie au spus că în viitor o să ne lase fără acest teren pentru că da până în linia drumului.Deci scriptic, in cf, terenul este de 1600mp iar faptic este de 1350mp.Se poate numi viciu ascuns acest lucru?Pot cere despăgubiri fostului proprietar?La cumpărare ne-a fost prezentat un plan de amplasament și nu cf unde se vede linia tuturor proprietăților din jur, iar anul trecut am inceput sa descopăr problemele.Fostul proprietar susține că primul proprietar a făcut gardul și să vorbesc cu el.
Încă un aspect de menționat este faptul că pe teren in fața casei există un stâlp de curent de la Electrica.Pot cere chirie?De mutat nu se poate muta.
Mulțumesc frumos pentru un eventual răspuns.O zi bună
Mulțumesc mult pentru sfat! După discuția cu acest administrator am fost puțin hartuita de o angajată în ideea sa semnez și sa trimit avansul invocând tot felul de păreri. Am început sa ii explic ca nu pot trimite banii mei unei firme care nu îmi prezintă încredere. Avea un script bine pus la punct în tratarea obiecțiilor inclusiv psihologic a încercat sa ma facă sa ma răzgândesc, dar nu am cedat. Referitor la Start Up Nation, prin Octombrie sunt ceva deblocări de fonduri pentru zona rurala, dar încă nu este nimic sigur sigur.
O zi frumoasă
Daniel Vidoe a scris:
Buna ziua,
Si eu am mers pe incredere cu un consultant acum 3 luni si am pierdut 500 de euro.
Sfatul meu este sa nu va avantati in a plati taxa catre consultanta de fonduri europene daca ati spus ca ati gasit firma cu datorii, fara angajati s.a.m.d..
Bazati-va pe feed-back-ul clientilor/contractantilor.
P.S: Nu se mai deschid fonduri start-up pe 2019, iar asta o stiu din surse sigure. Daca un asa-zis consultant va spune ca se deschid, o sa va minta doar ca sa va ia banii :-).
Mai asteptati pana la anul, in 2020, cum fac si eu, in speranta ca liniile de finantare se vor redeschide.
Din ce am inteles, lucreaza la un aspect important: de a nu mai implica bancile in ecuatia transmiterii fondurilor catre cei cu proiectele aprobate. Sunt foarte multe cazuri de restantieri si neplatitori la timp ale ratelor, iar bancile nu prea mai vor sa acorde creditele.
Posibil ca la anul, liniile sa se deschida.
Succes!
IAndra04 a scris:
Bună ziua. Doresc să aplic pentru fonduri europene, iar firma de consultanță îmi cere un avans de 1500 de euro și 7% la final din valoarea proiectului pentru consultanta,proiectare,înființare firmă etc... Ma interesează dacă este în regulă sau nu.
Mulțumesc anticipat
Mai am câteva nelămuriri.
Am verificat puțin firma pe internet, i-am spus și celui care administrează firma și a devenit puțin iritat....
Printr-o verificare simplă am aflat că firma, precizata pe contract, este pe minus, datorii la stat, fără angajați, denumirea înscrisă în contract nu există la o prima verificare, dar după CUI apare alta firmă, deci a fost făcută schimbare de nume. Am cerut o întrevede la sediul firmei dar am fost respinsă, în ideea că ne înțelegem la telefon sau dacă vreau ne întâlnim în particular dar nu la sediu.... Sunt doar câteva aspecte care le consider problematice, iar dacă am cerut lămuriri am fost repezită, persoana în cauză fiind iritată de toate întrebările puse. În opinia domnului eu trebuie sa plătesc prima tranșă și atât, fără lămuriri și altele, sa stau să aștept sa fiu sunată să mi se spună ce s-a făcut și ce nu. În opinia mea, lucrând și eu cu multe contracte și firme, un om care pune întrebări este un om interesat și dedicat. Inițial mi s-a spus ca pot și construi cu fondurile (ceea ce nu se poate, nici prin Start Up nation, numai modernizare și echipare ) , iar acum refuza să recunoască multe aspecte ce mi le-a spus, păcat că nu l-am înregistrat.....
Astept cu mare interes un răspuns...
Mulțumesc anticipat!
Bună ziua. Doresc să aplic pentru fonduri europene, iar firma de consultanță îmi cere un avans de 1500 de euro și 7% la final din valoarea proiectului pentru consultanta,proiectare,înființare firmă etc... Ma interesează dacă este în regulă sau nu.
Mulțumesc anticipat
Ea testamnet pe noi nu face, are o fiica si nu o putem lasa sa se mute acolo din cauza structurii acestui imobil,in plus are imobilul ei,bun propriu.Poate sa fie casa parinteasca,dar a cedat partea ei in schimbul partii de pe apartament.
Am inteles situatia,stam asa,fara nici o rezolvare .Din pacate nu doreste nici sa isi semneze mostenirea, si nici nu doreste sa faca intabularea si succesiunea impreuna cu sotul meu,respectiv nepotul ei, numai si numai pe ea,dar nu realizeaza ca are nevoie de bani pentru a continua procedura legala de inscriere a casei, ea nu are,dar doreste sa ii platim noi.Nu este normal, sa platim noi si sa renuntam la drepturile de mostenitor ca sa aibe ea la cine sa lase, o fiica care nu a cautat-o de peste 30 de ani.
Va multumesc tuturor pentru suport si rabdarea de a ma lamurii!!!!
Socrul meu a stiut bine ca nu avem cu cine sa ne intelegem,dar a fost impartit in doua,intre fiu si sora care a fost intretinuta mai toata viata ei.
Sa ne plateasca ea noua fie si o suma modesta nu are de unde,si daca ar avea tot nu ar fi de acord.Refuza orice,inclusiv sa semneze ca isi ia mostenirea de uzufruct viager in folosinta pe motiv ca nu are bani si sa ii platim noi taxele notariale in continuare,Numai taxa pentru dansa,pentru uzufruct, este de aproape o mie de euro,iar in clipa de fata noi am platit tot inclusiv partea ei .Pana in acest punct suma achitata la notar se ridica la trei mii de euro.Notarul ne-a explicat ca testamentul este dovada ca sotul meu este unic mostenitor si sa nu renuntam la acest drept.
Vanzarea este singura varianta care ne-a ramas pentru a evita tribunalul.Nu sunt bani de asa ceva si chiar daca ar fi banii,timpul si nervii pierduti pe tribunal nu ii recuperam.
Se poate vinde in starea actuala?Fara succesiune si intabulare?
Exista un astfel de contract?
"1. nu vindeti un imobil, ci un drept de proprietate asupra unui imobil asa cum o sa se gaseasca la o data viitoare, dupa ce termina matusa cu imobilul, care poate sa fie putin, in functie de valoarea imobilului, varsta matusii."
1.Acest drept de proprietate ,ma gandesc ca trebuie sa fie inscris pe numele sotului meu,prin intabulare si succesiune.
Daca este asa ,nu putem face nimic pentru ca aceasta matusa refuza sa semneze orice.
2. Exista o cale LEGALA de a face intabularea si succesiunea fara acordul scris al dansei?Noi am fost informati ca si dansa trebuie sa semneze.
IAndra04
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Dansa este un om in varsta,intradevar,este un om fara scrupule,constiinta si bun simt cu probleme pe toate sectoarele din cauza alcoolului.Doreste sa o intretinem noi ,dar ea sa stea singura in acel imobil,fiind casa parinteasca.
Au existat 2 imobile in trecut mostenite de cei doi,un apartament mare si o casa cu teren.Socrul cu dansa au facut acte la notar legale prin care socrul isi ceda partea mostenita din apartament surori dansului,respectiv matusa,iar dansa ceda partea mostenita din casa socrului.Au facut asa ca sa aibe amandoi un imobil propriu.De cand s-au facut acele acte socrul meu ia platit cheltuielile,obligatiile si datoriile care le facea dansa peste tot.
In clipa de fata aceasta matusa asteapta sa primeasca acelasi tratament din partea noastra,dar sincer ne este imposibil sa mai intretinem 2 case (apartamentul dansei si casa din mostenire)si un om cu mari probleme mai ales ca avem si doi copii minori. Dansa are o pensie si inca ceva venit dintr-un angajament de a face curatenie la un bloc,dar cum se vede cu banii in mana ii strica in cel mai scurt timp pe alcool si tigari.
A primit din partea noastra toate variantele posibile de despagubire in fata notarului,dar le-a refuzat.A venit si un potential cumparator cu banii in mana sa ii dea si a refuzat din nou pe motiv ca toti banii sunt ai ei,nu numai o parte.Notarul ia explicat in toate modurile posibile ce drepturi are ea,dar refuza sa accepte adevarul.
Avand in vedere aceste refuzuri,cat si faptul ca dupa decesul socrului,dansa a inchis casa si sotul meu nu a putut sa intre in casa timp de 2 luni jumatate,timp in care a golit aceasta casa si a vandut tot ce a putut,noi nu vedem alta varianta decat vanzarea ei asa cum este.Bani de tribunal nu avem si chiar daca am avea ,cu tot raul care l-a facut,nu este normal ca o familie sa ajunga asa.
Valoarea casei este mica,mai mica decat apartamentul dansei si casa este in pragul de a se prabusii.
Dar dansa nu doreste sa semneze nimic numai daca este al ei tot. Noi de aceea ne gandeam sa vindem,dar se pare ca situatia este foarte complicata si nu avem nici o scapare. Nu cunoastem alte solutii de iesire din aceasta situatie numai prin tribunal.
Multumesc pentru tot.