avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Activitate Stefan Olbojan

Activitate Stefan Olbojan

Deţin document eliberat astăzi, ca centrala nu este functionala, este degradata si nu mai trebuie sa funcţioneze până la o reparaţie. Deasemenea s-a şi pus sigiliu şi s-a întrerupt alimentarea cu gaz din această cauză.

ynocentta a scris:

Pentru analiza si eventual raspuns la obiect este necesar sa precizati concret interesul dv
Concret care ar fi obiectul actiunii dv?
Detineti document din partea operatorului economic autorizat care sa precizeze starea instalatiei interioare si a centralei termice la momentul verificarii ?

Dat fiind ca urma sa mor din cauza persoanei in cauză ma intereseaza in special un semnal de alarmă. Ma intereseaza ca oamenii respectivi sa plătească legal şi vizibil, transparent pentru modul în care si-au încalcat îndatoririle. Nu există nimeni avizat să se ocupe de aceste nereguli, iar dacă este ca în cazul meu, am incercat sa merg pe la toate agenţiile statului, de la Anaf(încercând să ma leg de contract) la Distrigaz, nimănui nu îi pasă. Dacă eu am fost norocos, există posibilitatea ca acest apartament să fie din nou închiriat in stadiul actual, pentru ca dupa cum am spus, si la mine au fost ascunse multe nereguli.

Geanina DRIAN a scris:

Ce anume, concret, doriți să obțineți în urma unui proces?

Bună ziua!

O să prezint situaţia mea pe scurt, in speranţa găsirii îndrumării necesare :

Am inchiriat un apartament in bucureşti anul trecut in iulie, prin agenţie imobiliară (contractul + chitanţele) şi am avut şi contract la anaf. În timpul in care am locuit în imobil, am achizitionat masina de spălat şi aragazul, dat fiind ca cele vechi erau distruse. Centrala electrică era foarte veche, mergea foarte prost, dar din cauza lipsei de buget de atunci, si a lipsei de experienţă, am acceptat asta. Problema intervine aici: Timp de aproximativ 2 luni, nu ni s-a oferit posibilitatea la condiţii decente de locuit, proprietarul lăsând procură unei doamne cu care am si închiriat contractul. Am avut de asemenea si niste facturi la gaz astronomice (1974 RON) , iar astăzi, când într-un final au venit domnii de la distrigaz mi-au spus ca doar prin noroc nu am decedat. Respectivul domn, a folosit niste aparate pentru a cerceta centrala si a declarat că e o bombă cu ceas, care ne-a pus în pericol atât pe noi cât şi restul blocului. Această doamnă proprietar interimar (nu stiu termenul corect), afirmă ca în instanţă, nu as avea câştig de cauză pentru că nu ar fii fost responsabilitatea dânsei, ci a mea. Am încercat in repetate rânduri sa sesizez firma de gaz, dar, mi s-a răspuns de la fel de multe ori ca titularul contractului la gaz, trebuie să facă sesizarea, nu chiriaşul.

Aş dorii să ştiu dacă este vreo posibilitate ca eu să câştig un proces daca înaintez, pentru că acum ca am aflat ca viata mea a fost in pericol, nu vreau ca aceşti oameni să facă acelaşi lucru pe care l-au facut in cazul meu şi poate ceilalţi sa nu fie la fel de norocoşi ca şi mine.

Mulţumesc anticipat.
Bună seara. Vin aici la sugestia unui amic deoarece sunt puţin confuz şi sincer pus la zid. Logodnica mea a semnat un contract de rezervare a unui apartament în construcţie, şi un antecontract pentru acelaşi apartament, prin dezvoltator cu programul prima casă. Aici apar "problemele": dupa semnarea antecontractului şi a contractului de rezervare, nu a mai beneficiat de nici un fel de informaţie din partea dezvoltatorilor referitoare la situaţia apartamentului, fiind imposibilă contactarea persoanei desemnate să se ocupe de vânzare. În momentul în care s-a ajuns la stadiul finisajelor, ei bine, ele nu au fost cele alese de ea, ci total altceva. Deasemenea nu l-ar lua nou deoarece obiectele sanitare au fost folosite deşi utilităţile nu erau conectate. La ora actuală noi suntem o minge de ping-pong, intre 2 societăţi diferite, care uneori sunt dezvoltători alteori intermediari de vânzări, şi nu avem nici o posibilitate de a renunţa la apartament şi a primii avansul. Singura dată în care am reuşit să găsim o persoană "calificată" cu care să stăm de vorbă, era să ne luam bătaie, la propriu, deoarece in momentul în care am întrebat despre starea apartamentului şi posibila durată de finalizare, domnul a devenit foarte foarte agresiv. Ideea este că lipsa de profesionalism ne-a făcut să ne gândim la renunţarea colaborării dintre ea/noi şi actualii dezvoltatori.

Dacă ne puteţi ajuta să găsim o posibilă soluţie prin care să putem renunţa la antecontract şi să ne recuperăm banii, sau măcar o parte (avansul), aş fi recunoscător.