avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi
Forum Activitate mariana stan

Activitate mariana stan

Noi suntem 7 frati, sora cea mai mare a avut grija de mama, iar noi am suportat toate cheltuielile cu intretinerea acesteia. In ultimul an de viata al mamei cu de la sine putere a vandut tot terenul agricol, fara ca noi sa dezbatem succesiunea dupa tata (el a decedat in 1985) iar mama in martie 2010. Mama in ultimii 3 ani a fost imobilizata la pat si nici nu ne mai cunostea ( nu mai era in deplinatatea facultatilor mintale). Aceasta sora a scos o curatela de la Primarie si a vandut tot terenul catre o societate Agri Terenuri S.A. Braila cu promisiune bilaterala. In timp ce noi ii faceam pomana a venit un barbat de la aceasta firma sa o ia pe mama sa semneze sau macar sa puna degetul, dar cand a aflat ca nu mai e, ia spus acestei surori sa nu spuna nimanui. Terenul a fost vandut printr-un birou notarial (notarul intre timp a fost inchis), in 3 contracte de vanzare cumparare. Acum o alta sora a pus mana pe acte ( promisiune bilaterala, curatela, certificatele de proprietate ) si ne-a chemat la notar, acolo am aflat ca 1 din aceste contracte nu era vandut cu acte in regula ( adica are o stampila galbena, iar celalalt e Ok, iar pentru al treilea trebuie sa ne judecam cu firma respectiva). In concluzie s-a dezbatut succesiunea pe o parte de teren, din acel acel titlu de proprietate. La fiecare a revenit o cota parte, deja suntem pe rol cu el , platim impozit fara ca noi sa facem departajarea sau sa-l putem lucra noi. Sora noastra cu aceasta curatela putea sa faca ceea ce ea a dorit? Cum sa procedam cu acest teren obtinut in urma succesiunii pentru suntem socati de ceea ce putut face fara a se consulta cu noi, cand noi am platit absolut tot inclusiv inmormatarea mamei, pomeni. Va rog sa ma indrumati ca nu stim.
Răspuns la discuția Titlu de proprietate
Iesirea din indiviziune in instanta cam cat timp este necesar pentru un astfel de proces?
Va multumesc.
Răspuns la discuția Titlu de proprietate
Va multumesc.
V-am mai adresat o intrebare aseara si va multimesc pentru raspuns.
Va rog sa-mi spuneti daca il putem folosi, deoarece platim impozit pe el dar nu s-au facut masuratorile si conform certificatului de succesiune ne revine fiecaruia 3/21 cota parte teren arabil, iar pamantul este lucrat de aceasta sora la care este titlul de proprietate. Ce trebuie facut pentru a intra cu adevarat in posesia terenului? nu doar a certificatului de succesiune si a platii impozitului. Indiviziunea se face la primarie fara titlu de proprietate? Si daca mergem in instanta cam cat dureaza procesul?
In urma succesiunii, fiecaruia ia revenit 3/21 cota parte teren arabil in sapte locuri.Noi suntem 7 frati si sase dintre noi vrem sa-l vindem. Problema e ca titlul de proprietate se afla la cel de-al saptelea care nu vrea sa vanda si nici sa ni-l dea. Ce e de facut in aceasta situatie? Putem vinde doar cu Certificatul de mostenitor?