Noi suntem 7 frati, sora cea mai mare a avut grija de mama, iar noi am suportat toate cheltuielile cu intretinerea acesteia. In ultimul an de viata al mamei cu de la sine putere a vandut tot terenul agricol, fara ca noi sa dezbatem succesiunea dupa tata (el a decedat in 1985) iar mama in martie 2010. Mama in ultimii 3 ani a fost imobilizata la pat si nici nu ne mai cunostea ( nu mai era in deplinatatea facultatilor mintale). Aceasta sora a scos o curatela de la Primarie si a vandut tot terenul catre o societate Agri Terenuri S.A. Braila cu promisiune bilaterala. In timp ce noi ii faceam pomana a venit un barbat de la aceasta firma sa o ia pe mama sa semneze sau macar sa puna degetul, dar cand a aflat ca nu mai e, ia spus acestei surori sa nu spuna nimanui. Terenul a fost vandut printr-un birou notarial (notarul intre timp a fost inchis), in 3 contracte de vanzare cumparare. Acum o alta sora a pus mana pe acte ( promisiune bilaterala, curatela, certificatele de proprietate ) si ne-a chemat la notar, acolo am aflat ca 1 din aceste contracte nu era vandut cu acte in regula ( adica are o stampila galbena, iar celalalt e Ok, iar pentru al treilea trebuie sa ne judecam cu firma respectiva). In concluzie s-a dezbatut succesiunea pe o parte de teren, din acel acel titlu de proprietate. La fiecare a revenit o cota parte, deja suntem pe rol cu el , platim impozit fara ca noi sa facem departajarea sau sa-l putem lucra noi. Sora noastra cu aceasta curatela putea sa faca ceea ce ea a dorit? Cum sa procedam cu acest teren obtinut in urma succesiunii pentru suntem socati de ceea ce putut face fara a se consulta cu noi, cand noi am platit absolut tot inclusiv inmormatarea mamei, pomeni. Va rog sa ma indrumati ca nu stim.
V-am mai adresat o intrebare aseara si va multimesc pentru raspuns.
Va rog sa-mi spuneti daca il putem folosi, deoarece platim impozit pe el dar nu s-au facut masuratorile si conform certificatului de succesiune ne revine fiecaruia 3/21 cota parte teren arabil, iar pamantul este lucrat de aceasta sora la care este titlul de proprietate. Ce trebuie facut pentru a intra cu adevarat in posesia terenului? nu doar a certificatului de succesiune si a platii impozitului. Indiviziunea se face la primarie fara titlu de proprietate? Si daca mergem in instanta cam cat dureaza procesul?
In urma succesiunii, fiecaruia ia revenit 3/21 cota parte teren arabil in sapte locuri.Noi suntem 7 frati si sase dintre noi vrem sa-l vindem. Problema e ca titlul de proprietate se afla la cel de-al saptelea care nu vrea sa vanda si nici sa ni-l dea. Ce e de facut in aceasta situatie? Putem vinde doar cu Certificatul de mostenitor?