avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1098 soluții astăzi
Forum Activitate Cami2017

Activitate Cami2017

Răspuns la discuția Concediu crestere copil
In cazul un care din incepand cu luna nov 2017 as obtine venituri din chirii (valoare modica 300 lei) voi mai putea beneficia de concediu crestere copil si implicit indemnizatia aferenta la nastere copil in iulie 2018? La Finante voi mai plati procentul pentru asigurarile sociale in cazul in care sunt insarcinata?
Cornel Vasile a scris:
In calcul intra si luna nasterii copilului , deci perioada eligibila este august 2016 - iulie 2018

In prima jumatate a lunii iulie 2018 voi naste. In concluzie, fara indoiala, ma voi incadra. Imi confirmati?
Cornel Vasile a scris:

Cami2017 a scris:

.... Am lucrat din iunie 2011 pana la 31 aug 2017 neintrerupt cu c.i.m. In iulie 2018 voi naste. Pot beneficia de concediu crestere copil?

Perioada eligibila este : august 2016 - iulie 2018

Perioada acoperita : august 2016 - august 2017 (13 luni)

In speta, puteti beneficia de concediu pentru cresterea copilului si indemnizatia aferenta.

Multumesc mult de tot. Tot asa este si logica mea. Dar cei de la Primarie mi.ai spus fara sa aculte prea mult: "nu te incadrezi. Calculeaza singura. E o socoteala simpla aritmetica"
LIVIU NISTEA a scris:

Va trebui sa aveti 12 luni lucrate in cele 24 de luni anterioare nasterii copilului.

Si as avea din ce intelegeti dvs?
Si nu reies 12 luni lucrate in ultimele 24 luni de la nastere copil? Ma mai ajuta cineva cu aceasta socoteala? Va roog.
Buna ziua. Am o intrebare, simpla, dar calculata de mai multe ori imi da diferit mie fata de alte persoane pe care le.am intrebat. Am lucrat din iunie 2011 pana la 31 aug 2017 neintrerupt cu c.i.m. In iulie 2018 voi naste. Pot beneficia de concediu crestere copil?