avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Activitate deldones_jan

Activitate deldones_jan

Răspuns la discuția INDEMNIZATIE CRESTERE COPIL ICC
decembrie 2018....am cele 12 luni fara probleme..intrebarea se pune de interpretarea lunilor consecutive/succesive
Buna ziua,

sursa:

[ link extern ] -

Intampin probleme discutand cu toate instututiile statului, primarii, dgaspc, apis (dept juridic si cel de realtii cu publicul) si mi se interpreteaza dupa bunul lor plac legea. Sunt si multe siteuri care in egala masura o fac. Noua lege vine in intampinarea parintilor cu extinderea perioadei de la 12 luni/12 la 12/24luni privind obtinerea veniturilor pt o perioada de 12 luni si astfel a fi eligibil obtinerii ICC.

4) Constituirea perioadei prevăzute la art. 2 alin. (1) din ordonanța de urgență se stabilește, după cum urmează:

a) din 12 luni consecutive, în cazul în care în această perioadă se realizează fără întrerupere venituri supuse impozitului și/sau se înregistrează una sau mai multe dintre situațiile prevăzute la art. 2 alin. (5) din ordonanța de urgență;

b) din 12 luni succesive, în care sunt îndeplinite condițiile de acordare, în cazul în care în perioada de 2 ani realizarea veniturilor supuse impozitului și/sau înregistrarea uneia sau mai multora dintre situațiile prevăzute la art. 2 alin. (5) din ordonanța de urgență s-au produs cu întreruperi.

Sunt urmatoarele interpretari:
A. se ia legea aceasta in ordinea in care e scrisa: astfel daca tu in decursul a 24 luni si 12 luni consecutive (fara intrerupere in 2016 ex) si 12 luni succesive (cu intreruperi in 2017 ex) primeaza cele consecutive, insa acest lucru poate intra in contradictie cu nenumarate alte puncte din lege in care specifica faptul ca in calcularea lunilor se iau cele anterioare datei nasterii copilului, practic cele mai recente 12 luni lucrate)
B. amandoua atat litera a cat si litera b trebuie respectate (lucru transmis de dept juridic de la apis). Mi se pare absurd intrucat se contrazic cele 2 moduri (unul e cu intreruperi altul e fara). Am plecat cu un gust amar de atitudinea si judecata lor si mai rau m-au bulversat.
C. 1. la litera b - > interuperile se aplica la "inregistrarea uneia sau mai multora dintre situațiile prevăzute la art. 2 alin. (5) din ordonanța de urgență"
C 2. litera b - > interuperile se aplica la "12 luni succesive, în care sunt îndeplinite condițiile de acordare, în cazul în care în perioada de 2 ani realizarea veniturilor supuse impozitului"
Varianta c pentru mine e interpretabila din perspectiva unei virgule care nu se afla dupa "ordonanta de urgenta"

Va rog lamuriti-ma intrucat am obosit cu telefoane, vizite,mailuri, cereri de audienta samd.

Doresc sa stiu daca am 7luni lucrate in 2017, o pauza si mai am 5luni in 2018 daca sunt eligibil obtinerii indemnizatiei. In cazul in care intampin probleme, cui ma pot adresa si care e demersul solutionarii situatiei.
am venituri proprii..:) lucrez.... sa inteleg ca parintele nu mai este obligat sa-mi plateasca?
da//dar totusi este in strainatate...nu cred ca s-ar mai admite regula de plata...nu este o forma de invatamant romaneasca..in care sa se aplice legea romaneasca//cred.. :-/
buna ziua, am 21ani si primesc pensie alimentara de la tatal meu. din cate am inteles pe forum atat timp cat sunt intr-o forma de invatamant...facultate/master/doctorat/liceenta etc si mai putin de 26ani .este obligat sa imi plateasca in continuare pensia, se aplica aceast lucru si in cazul in care faci studii in strainatate? va multumesc