avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PENSIE pt copil cu studii iin strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PENSIE pt copil cu studii iin strainatate

buna ziua, am 21ani si primesc pensie alimentara de la tatal meu. din cate am inteles pe forum atat timp cat sunt intr-o forma de invatamant...facultate/master/doctorat/liceenta etc si mai putin de 26ani .este obligat sa imi plateasca in continuare pensia, se aplica aceast lucru si in cazul in care faci studii in strainatate? va multumesc
Ultima modificare: Duminică, 26 August 2007
deldones_jan, utilizator
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 18:31, 27 August 2007
nu are importanta forma de invatamant public/privat, obligatia de plata a pensiei subzista.
da//dar totusi este in strainatate...nu cred ca s-ar mai admite regula de plata...nu este o forma de invatamant romaneasca..in care sa se aplice legea romaneasca//cred.. :-/
Nu are importanta unde iti continui studiile, atata timp cat nu ai venituri proprii, ai sub 26 de ani si urmezi o forma de invatamant, parintii au obligatia de a te intretine.
am venituri proprii..:) lucrez.... sa inteleg ca parintele nu mai este obligat sa-mi plateasca?

am venituri proprii..:) lucrez.... sa inteleg ca parintele nu mai este obligat sa-mi plateasca?

Ai inteles corect, nu ai nevoie de intretinere din moment ce lucrezi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere copil major  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Fiul meu are 19 ani si anul acesta da bacalaureatul.Daca ia bac-ul si merge mai departe la o facultate voi continua sa-i platesc pensie de intretinere pana la ... (vezi toată discuția)
Sistare pensie de intretinere alegbob alegbob Mai pot sa primesc pensie de intretinere de la tatal meu daca sunt studenta in ultimul an la master ( am 23 de ani) , dar totusi sunt si angajata ? In ce ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere dodorel62 dodorel62 Buna ziua . Eu am de achitat o pensie de intretinere si in hotararea pronuntata de judecatorie trebuie sa platesc aceasta suma pana cand fiul meu termina ... (vezi toată discuția)