avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Activitate AndreiSuciu105

Activitate AndreiSuciu105

Buna ziua, pana acum la locul nostru de munca se lucra cu unicate si pentru o piesa rebutata ni se cerea sa stam suplimentar sa recuperam pretul de productie a piesei. Dar acum avem si produse in serie, iar la produsele in serie pot din pacate aparea diverse probleme pe parcurs. In unele locuri de munca unde se lucreaza in serie se prevede un numar de rebut-uri admise pe totalul din comanda.
Acum conducerea brusc doreste sa ne puna sa platim rebutul chiar si daca este vorba de o singura bucata dintr-o serie de cateva zeci (o comanda are in jur de 60 de piese). Poate sa faca ce doreste sau ma pot apara legal de aceasta actiune ?
Cornel Vasile a scris:

Exista o astfel de posibilitate , daca asemanam situatia cu "puntile din sectorul bugetar" ... se da liber (nu concediu) si apoi se recupereaza.

Insa aici trebuie urmata o anumita procedura de catre angajator.


Pe fisa de salar apare "concediu de odihna numar de ore", si "valoare ore concediu de odihna" pentru 31 de zile. In cazul acesta este legal?

Legat de procedura pentru zile libere cu recuperare, nu ar fi nevoie si de acordul meu? Pentru ca este vorba de 11 zile (88 de ore) care ar trebui recuperate intr-o singura luna (luna decembrie).
Cornel Vasile a scris:

Se poate acorda , in conditiile in care in c.i.m. este mentionata o durata a CO mai mare decat in c.c.m.

Prin c.i.m. se intelege contractul individual de munca nu ? (Iar CO presupun ca inseamna Concediul de Odihna)

Nu, in contractul individual de munca nu este stipulata o perioada mai mare de concediu de odihna. Si in cazul acesta revin la intrebarea mea anterioara:

Este legal sa fim trimisi 19 zile in concediu de odihna in conditiile in care multi dintre noi nu mai aveam zilele necesare de concediu de odihna? Iar acum suntem obligati sa recuperam zilele primite in plus consecutiv pana la sfarsitul anului.
Buna, la data de 31 iulie 2017 aveam efectuate 12 zile din concediul de odihna. In contractul colectiv de munca ne sunt prevazute pana la 23 de zile de concediu de odihna, Cele 12 zile de concediu efectuate se regasesc pe fisele de salar primite. In data de 4 august am fost trimisi in concediu 19 zile (si acestea se regasesc pe fisa de salar). rezulta ca pe 2017 as avea 31 de zile de concediu efectuat. Este legal sa fim trimisi 19 zile in concediu de odihna in conditiile in care multi dintre noi nu mai aveam zilele necesare de concediu de odihna? Iar acum suntem obligati sa recuperam zilele primite in plus consecutiv pana la sfarsitul anului.