avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Se poate acorda concediu de odihna peste cel prevazut ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Se poate acorda concediu de odihna peste cel prevazut in contractul colectiv de munca ?

Buna, la data de 31 iulie 2017 aveam efectuate 12 zile din concediul de odihna. In contractul colectiv de munca ne sunt prevazute pana la 23 de zile de concediu de odihna, Cele 12 zile de concediu efectuate se regasesc pe fisele de salar primite. In data de 4 august am fost trimisi in concediu 19 zile (si acestea se regasesc pe fisa de salar). rezulta ca pe 2017 as avea 31 de zile de concediu efectuat. Este legal sa fim trimisi 19 zile in concediu de odihna in conditiile in care multi dintre noi nu mai aveam zilele necesare de concediu de odihna? Iar acum suntem obligati sa recuperam zilele primite in plus consecutiv pana la sfarsitul anului.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:52, 26 Noiembrie 2017
Se poate acorda , in conditiile in care in c.i.m. este mentionata o durata a CO mai mare decat in c.c.m.
Cornel Vasile a scris:

Se poate acorda , in conditiile in care in c.i.m. este mentionata o durata a CO mai mare decat in c.c.m.

Prin c.i.m. se intelege contractul individual de munca nu ? (Iar CO presupun ca inseamna Concediul de Odihna)

Nu, in contractul individual de munca nu este stipulata o perioada mai mare de concediu de odihna. Si in cazul acesta revin la intrebarea mea anterioara:

Este legal sa fim trimisi 19 zile in concediu de odihna in conditiile in care multi dintre noi nu mai aveam zilele necesare de concediu de odihna? Iar acum suntem obligati sa recuperam zilele primite in plus consecutiv pana la sfarsitul anului.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Noiembrie 2017
AndreiSuciu105, utilizator
Exista o astfel de posibilitate , daca asemanam situatia cu "puntile din sectorul bugetar" ... se da liber (nu concediu) si apoi se recupereaza.

Insa aici trebuie urmata o anumita procedura de catre angajator.
Cornel Vasile a scris:

Exista o astfel de posibilitate , daca asemanam situatia cu "puntile din sectorul bugetar" ... se da liber (nu concediu) si apoi se recupereaza.

Insa aici trebuie urmata o anumita procedura de catre angajator.

Pe fisa de salar apare "concediu de odihna numar de ore", si "valoare ore concediu de odihna" pentru 31 de zile. In cazul acesta este legal?

Legat de procedura pentru zile libere cu recuperare, nu ar fi nevoie si de acordul meu? Pentru ca este vorba de 11 zile (88 de ore) care ar trebui recuperate intr-o singura luna (luna decembrie).
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Noiembrie 2017
AndreiSuciu105, utilizator
Legalitate o stabilește instanța și nu noi... intr-adevăr, legislația nu prevede așa ceva.

Procedura recuperării trebuie sa fie reglementata la nivel de angajator și nu este necesar acordul salariatului în astfel de situații.

Procedura ar trebui adusa la cunoștință salariatilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz de functie la locul de munca Gravensen Gravensen Buna ziua, Inainte de intrebari as vrea sa prezint situatia in care ma regasesc: Lucrez la o firma de 4 ani, cu un program de lucru de 2 zile (12 ore pe ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna si ore suplimentare ContSters276586 ContSters276586 Din anul 2012 mi-au ma-i ramas 16 zile concediu de odihna si 55 de ore suplimantare.Am stat acasa pentru sarbatorile de iarna 2012-2013, 7 zile.Mi-au spus de ... (vezi toată discuția)
Concediul edwe69 edwe69 de 1 an lucrez la un service,am o vechime de 12 ani in campul muncii iar acum a venit perioada concediilor. patronul spune ca ne da 7 zile lucratoare este ... (vezi toată discuția)