avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Activitate Catalina2

Activitate Catalina2

Cota indiviza 10/16 din imobilul format din teren 212mp si casa de locuit 2 camere.
Defuncta(bunica) a mostenit astfel: 1)cota 8/16 din teren ca bun comun cu sotul sau decedat anterior 1978
2) cota 2/16 din teren ca bun propriu, prin mostenire de la defunctul sau sot, decedat in 1978 in baza certif mostenitor nr.. /1978
3) cealalta cota indiviza de 6/16 din dreptul de priprietate asupra imobilului apartine copiilor in baza cm.. /1978
Mostenitori copiii(ambii decedati), fiecare cota de 1/2 din masa succesorala

Pe baza acestuia am facut succesiunea dupa tata la notarul despre care am povestit mai sus in care se mentioneaza:
Cota indiviza de 10/32 din dreptul de priprietate.. Idem cu ce este mai sus,dupa care se mentioneaza iar cum a dobandit bunica mea bunul
Cealalta cota de 10/32 din imobilul descris mai sus apartine surorii tatalui. Iar cotele 10/32 cu 10/32 nu reprezinta un intreg cum era normal
Mostenitoare:eu si sora cote 1/2 din masa succesorala.
Sper ca m'ati inteles. Multumesc anticipat.
Si nu este normal sa isi faca meseria? A avut totul la mana mai putin CM din 1978 dar care era mentionat in CM din iunie dupa care a lucrat... Nu este logic daca ambii parinti sunt decedati, sora tatalui a mostenit 1/2...? Cum este posibil sa faca 3 greseli majore :1) a gresit calculul valorii masei succesorale.. Calculase pe toata suprafata (adica si pt matusa mea decedata)
2) nici nu a citit certificatul de deces al tatalui care a murit in 2014 in SUA dar l'am scos in 2016 datorita birocratiei asa ca nu a impozitat... Apoi m'a sunar sa impoziteze
3)problema cu aceasta cota gresita

Aceasta nu este pur si simplu incompetenta? Pentru ce sa platesc in plus pentru ceva ce nu e eroarea mea ??

[ interventie moderator - sters citat anterior ]
Buna ziua, in luna iunie am dezbatut mostenirea dupa bunica mea, mostenitori fiind tata si sora lui, ambii decedati. In certificatul de mostenitor dupa bunica se mentioneaza cum a dobandit bunurile( precum si ca a dobandit dupa decesul bunicului conform certuficatului de mostenitor din 1978). Cu certificatul dupa bunica am fost la un alt notar, am intrebat ce acte imi trebuiesc, dar nu mi s-a mentionat niciodata de certificatul de mostenire dupa bunic.. Iar acum, cota trecuta de acest notar este de 10/32... Am fost si am anuntat ca nu iese cota de 8/16 sau 1/2 Si mi s'a comunicat ca trebuie facuta o recalculare pentru ca am platit prea putin taxele notariale(1400 ron pt un teren de 106 mp evaluat la 102€/mp pe care se afla 2 camere din chirpic). Cum pot proceda? Nu mi se pare normal sa cunosc eu legile notariale si sa intuiesc ce mi'ar trebui pentru o succesiune, pentru ca nu sunt eu notarul. Si asa la succesiune imi calculase gresit valoarea bunului (calculase pentru 212 mp- inclusiv partea de 106 mp a verisoarelor), apoi
a realizat ca nu mi'a perceput impozit, pe care am fost si l' qm platit ulterior si tot eu am observat acea greseala pe care a remediat'o. Cum pot proceda?