Daca in ultimele 12 luni ai venituri salariale din eu si pfa in romania in ultimele 2 luni de sarcina si terminarea contractului de munca se face la 2 luni dupa nastere, ce se intampla cu lunile care se suprapun? Se poate lua indemnizatia de crestere a copilului in romania daca nu se ia maternitate in romania?
Se poate solicita ccc in romania dupa maternitate dintr-o tara eu? Se pot lua in calcul veniturile din eu daca nu ai lucrat in romania? Dar daca beneficiezi de maternitate in eu, parasesti tara, lucrezi in romania si dupa 2 luni aplici pt ccc? Este posibil? Sau mai concret care sunt conditiile sa beneficiezi de ccc in romania cu venituri din eu? Multumesc
Am lucrat neintrerupt in ultimii 6 ani in UK si Germania. Am ramas insarcinata si vreau sa nasc acasa. In Germania o as am 12 luni cel Putin lucrate in momentum in care o sa revin in Romania si sa ma angajez. Ar trebui sa nasc la inceputul luni iunie. Datorita perioadei lungi de preaviz pe care o am in Germania, 3 luni nu pot veni mai repede. Si doar prin Martie ma pot angaja. In aceste conditii mai beneficiez de concediul de maternitate , cele cateva saptamani inainte de nastere si 42 de zile de nastere platite 85% din brut si she vor lua in considerare veniturile din Germania? Dar la concediul de crestere a copilului mi se iau in considerare veniturile in Germania?