avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1125 soluții astăzi
Forum Activitate tomaela

Activitate tomaela

Discuție Vacanta 2020
Buna ziua ! Ma numesc Cîra Mihaela Elena . In luna Noiembrie , la targul de turism de la Cluj Napoca am achizitionat o vacanta in Republica Dominicana in perioada 10 -20 Iunie 2020 . Pretul vacantei a fost de 2500 euro . Am achitat la acel moment 1700 de euro iar in Ianuarie 2020 am platit si restul de 800 euro . Plecarea e de la Budapesta cu escala la Paris si de aici direct Punta Cana . Intamplarea a facut ca mai tarziu sa apara aceasta pandemie cu COVID-19. Agentia de la care am cumparat vacanta este din Cluj . La inceputul lunii Aprilie am sunat si mi-au spus ca ne auzim dupa 1 Mai . Chiar ieri , Franta a anuntat oficial ca prelungeste starea de urgenta si ca toti cei care intra in Franta vor sta 2 saptamani in carantina. Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi :Ce ar trebuie sa fac in acest caz , sa cerem restituirea banilor , se vehiculeaza inclusiv ideea acordarii de vouchere pt a le folosi alta data . Ideea de vouchere nu mi se pare in regula deoarece daca intre timp agentia da faliment noi pierdem banii si nu mai putin folosi nici vouchere-le . Nu ar trebui ca agentia sa imi dea un raspuns pertinent pana in data de 09.05.2020 deoarece din 10.05.2020 intram in ultimele 30 de zile ?Multumesc !
Daca sunt pensionat de boala cu 4 ore de munca trebuie neaparat sa ma si angajez ?
Răspuns la discuția Spor gestiune

Multumesc!
Cornel Vasile a scris:

Acordarea unor sporuri trebuie sa fie prevazuta in c.i.m., in ccm aplicabil sau in reg.intern al acestuia sau in acte normative (pentru sectorul bugetar).

Pentru sporurile din sanatate avem:
- Legea 153/2017 , Anexa II
- in viitor, Regulamentul-cadru privind stabilirea locurilor de muncă,a categoriilor de personal, mărimea concretă a sporului pentru condiţii de muncă prevăzut în anexa nr.II la Legea-cadru nr.153/2017 precum şi condiţiile de acordare a acestuia.(in dezbatere publica pana la 03-04-2018)
- in prezent, Ordinul Ministerului Sanatatii nr. 547/2010

Discuție Spor gestiune
Ce lege reglementeaza sporul de gestiune ?
Sunt asistenta sefa si as vrea sa stiu daca am gestiune de peste 2 milioane sporul de gestiune este legal sa imi fie acordat ?