avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Activitate Rivedhaul

Activitate Rivedhaul

"...pe perioada cât sunt în activitate şi după pensionare, trecere în rezervă, sau retragere, după caz..."
Legea nu specifică doar pensionare. Specifică și trecerea în rezervă sau retragerea. In livretul militar ultima rubrică este exact data trecerii în rezervă.
Bună ziua.

Mă poate ajuta cineva cu interpretarea a legii armelor și munițiilor vă rog?
Textul de lege spune așa:
Armele de apărare şi pază pot fi procurate numai de către:
Demnitari, magistraţi, diplomaţi, militari şi poliţişti, pe perioada cât sunt în activitate şi după pensionare, trecere în rezervă, sau retragere, după caz, cu excepţia situaţiei în care aceştia şi-au pierdut calitatea din motive imputabile lor;

Din ce înțeleg eu este că dacă am făcut armata (militar în termen) termen întreg, nu am fost dat afară în timpul stagiului militar (ceea ce multi ne-am fi dorit la momentul acela dar statul nu și nu că trebuie să ne pierdem vremea acolo până la liberare), am un livret militar deci sunt rezervist, înseamnă că pot aplica pentru permis de armă letală, cu glonț, apărare și pază.
Nu scrie nicăieri în lege că ar fi trebuit să fiu angajat în armată. Deși chiar și așa, primeam soldă deci tot un soi de plată.
Cazierul e curat, de profesie medic deci puțin probabil să vreau să rănesc oameni.
Din când în când îmi petrec ceva timp la munte, o casă mică, moștenită de la socri cocoțată sus pe munte, la distanță mare de civilizație. In mijlocul pădurii parcă se simte nevoia unei posibilități de apărare că nu știi cine sau câți se hotărăsc să își încerce norocul in miezul nopții în timp ce eu și familia suntem în vacanță.
In fine, este asta o interpretare corectă a legislației?
Vă mulțumesc frumos.

O zi bună.
Răspuns la discuția Lipsa transparenței
Nu as avea nimic împotriva deschiderii unui proces dar mi-e teamă că nu rezolva nimic.
Cine retine primarul să zică mă scuzați și să-și scoată autorizațiile cu o adresa trecută pe ele...? Mai ales că el propune el da autorizația,, el o semneaza... Mi-e teama o sa cheltui banii degeaba cu procesul...
Cat privește garda de mediu... a fost înștiințată, a venit, și a plecat cum a venit motivând că ei n-au ce sa verifice pentru că nu e statia construită...
Buna ziua.
Sunt in situația în care de jumătate de an incerc sa aflu locația în care va fi amplasată o statie de epurare într-o comună, intr-o zona de munte.
Pe scurt in 2015 primăria a hotărât să construiască o statie de epurare care sa deservească comuna fara a stabili și o locație. Anul acesta au început lucrările pentru îngroparea țevii de canalizare. Am cerut copii după actele existente la primărie: autorizația de construire, avizul de mediu, decizia consiliului local, etc. Am primit trimit trei pagini xeroxate, fara atestare conform cu originalul, reprezentând o autorizație de construire in care nu apare nici o adresa, nici o locație unde va fi amplasată stația de epurare, și un aviz de la mediu în care că locație apare o singura data in tot documentul expresia "la circa 1,5 km de pod". Nu am primit o copie a Consiliului Local. Am cerut încă odată hotărârea consiliului local și locația unde va fi amplasată stația. Sunt doua luni și nu mi s-au mai răspuns deloc.
Neoficial toată lumea știe că va fi amplasată undeva intre case dar oficial nu exista nici un act în acest sens. Nu știu nici ce tip de statie este și dacă va pastra distanta legală până la proprietățile din jur care sunt atât locuințe permanente cat și case de vacanta. Am aflat că se va construi de la doi consilieri locali, neoficial evident, tot ei spunându-mi că nu i-a intrebat nimeni nimic și că locația a fost aleasă de primar. Deci nu exista hotărâre de consiliu privind locația. Dupa ce am descoperit acest fapt și am depus cererile, mai nou, primarul le-a comunicat că încă nu a luat o hotărâre în privința locației și că se va hotărî el la primăvară iar pentru moment lucrările vor fi sistate. Țeavă se trage in continuare, de săpat se sapă, exista o organizare de șantier fara nici un fel de panou de identificare...
Întrebarea este: poate face asta legal, exista vreo lege care să-i permită primarului sa ia hotărârea de unul singur? Ce se poate face? Oamenii încearcă acum să vândă terenurile din zona declarată neoficial că fiind locul unde va fi amplasată stația, nu mai construiesc, nimeni nu știe ce va fi, unde va fi și cum va afecta zona.
Va mulțumesc.