avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Activitate anca20172018

Activitate anca20172018

Buna ziua, Vreau sa cumpar un teren agricol de 500 mp. Actele pe care le-am primit de la proprietar sunt: Titlu de proprietate pe numele tatalui proprietarului din 1994 cu 500mp, un Pv de vanzare cumparare scris de mana unde scrie ca se vinde 100 mp vecinului si contrasemnat si de doi martori in 1998, Act de donatie in 2004 in care tatal ii doneaza proprietarului 500 mp si extras de carte funciara 2018 unde apare proprietarul in cota 1/1 pe 500mp dobanditi prin donatie. Nu inteleg, daca titlul de proprietate este pe 500mp din care a vandut 100mp pe foaie alba scrisa de mana, cum a donat fiului tot 500mp si s-a intabulat fiul pe intreaga suprafata ? Promisiunea de vanzare nu mai este valabila? Eu nu voi avea nici o problema daca cumpar intreaga suprafata ? Multumesc.
Discuție Declaratia 600
Buna ziua,
Sunt pfa cu activitate de comert si nu stiu sigur ce trebuie sa scriu in decl. 600 la Date de identificare rubrica Cod de identificare fiscala. Completez cu Cif-ul sau Cnp-ul ? Multumesc.
Răspuns la discuția Cas 2014 pfa
Iulian Manea a scris:

Imi pare rau ca nu va dau raspunsul pe care il doreati. Chiar daca sunt contributii platite catre acelasi buget, cele doua plati se fac in baza unor legi diferite: Legea pensiilor si Codul fiscal.

Deci, chiar daca ati platit CAS optional prin contractul de asigurare incheiat cu Casa de Pensii, asta nu va exonereaza de obligatia rezultata ca urmare a veniturilor obtinute.

Multumesc pt. raspuns si inteleg pozitia dvs. dar nu astept sa fiu exonerata de obligatie si cred ca corect si logic este ca o obligatie la un anumit Buget sa fie stinsa cu plata optional sau suplimentara la acelasi buget, si sa se compenseze obligatia cu optiunea(suplimentarea). Nu am cerut banii inapoi pe care i-am platit ci doar sa-i compenseze.
Discuție Cas 2014 pfa
Buna ziua. In 2014, ca si Pfa nu am depus decl.600 pentru ca am calculat gresit venitul net realizat in 2013 (am inclus in ch. totale si ch. cu contributiile sociale ceea ce a dus la un venit net realizat mai mic decat minimul pe economie). In schimb, in ideea ca voi realiza venitul minim in 2014 si dorind sa nu am probleme pe viitor, am fost totusi la casa de pensii, am incheiat contract si am platit cas pentru venitul minim pentru tot anul 2014. Astazi, nov.2017 primesc de la anaf o notificare in care imi spune ca am avut obligatia sa depun 600 aferent lui 2014 si ca datorez cas pentru 2014 plus accesorii din 2014 pana in prezent. Nu stiu daca e corect si logic sa fiu obligata sa platesc o contributie la acelasi buget la care am platit deja o data cu contract individual. Din venitul realizat in 2014 ca si pfa (nu am realizat alt venit in afara de acesta) eu am platit deja odata optional la bugetul de pensii, prin contract individual la casa de pensii cas-ul pe care as fi fost obligata sa-l platesc la finante daca as fi depus decl.600. Spuneti-mi va rog ce pot sa fac in acest caz, ca nu realizez un venit sufficient ca sa platesc cas-ul de doua ori pentru ca nu imi ramane bani ca sa traiesc. Nu imi ramane decat sa iau imprumut si apoi sa ma duc in alta tara ca sa muncesc unde as putea castiga mai mult ca sa imi platesc datoria sau exista o cale legala totusi sa mi se compenseze obligatia la bugetul de pensii cu plata optionala pe care am facut-o? Va multumesc daca imi puteti da o speranta.