avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare teren agricol
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare teren agricol

Buna ziua, Vreau sa cumpar un teren agricol de 500 mp. Actele pe care le-am primit de la proprietar sunt: Titlu de proprietate pe numele tatalui proprietarului din 1994 cu 500mp, un Pv de vanzare cumparare scris de mana unde scrie ca se vinde 100 mp vecinului si contrasemnat si de doi martori in 1998, Act de donatie in 2004 in care tatal ii doneaza proprietarului 500 mp si extras de carte funciara 2018 unde apare proprietarul in cota 1/1 pe 500mp dobanditi prin donatie. Nu inteleg, daca titlul de proprietate este pe 500mp din care a vandut 100mp pe foaie alba scrisa de mana, cum a donat fiului tot 500mp si s-a intabulat fiul pe intreaga suprafata ? Promisiunea de vanzare nu mai este valabila? Eu nu voi avea nici o problema daca cumpar intreaga suprafata ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 11:15, 21 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In primul rand, va putem spune ca vanzarea unui teren agricol, daca este situat in extravilan, se supune unor reguli speciale instituite de legea 17/2014. Deci ca atare, trebuie sa precizati daca terenul este situat in extravilan sau in intravilan, pentru ca discutia difera in mod considerabil.
In al doilea rand, trebuie sa ne spuneti care este situatia de fapt cu cei 500 mp de teren, adica daca sunt imprejmuiti si cine-i are si de cand ii are in folosinta de fapt, aici fiind de interes daca vecinul exercita posesia pentru cei 100 mp.
Si nu in ultimul rand, trebuie sa precizati cum figureaza terenurile pe rolul fiscal, la impozite si taxe locale.
Si, probabil ca mai este nevoie si de alte clarificari, dupa caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme fond funciar irinu irinu cer un sfat ,Primaria L. a eliberat un titlu de P.fara ca acea persoana sa detina acte pe toata suprafata de teren desi conform cereri in baza leg.18/91 cere ... (vezi toată discuția)
Respingere cadastru - rog indrumare miraro miraro Respingerea cadastului se face cu motivarea: 1- configuratia constructiei difera de cea din planul de incadrare sc.1:500,descrierea acesteia fiind una ... (vezi toată discuția)
Nedumerire vanzare teren extravilan eugenaurelpopescu@yahoo.ro eugenaurelpopescu@yahoo.ro Am un teren compact in suprafata de 7960 mp din care , 6500 sunt in intravilan si 1460 in extravilan si am un eventual cumparator pentru tot terenul . Am ... (vezi toată discuția)