avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Respingere cadastru - rog indrumare
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Respingere cadastru - rog indrumare

Respingerea cadastului se face cu motivarea:
1- configuratia constructiei difera de cea din planul de incadrare sc.1:500,descrierea acesteia fiind una diferita de cea din actul de propietate, neexistand autorizatie de extindere;
2-nu s-a facut dovada dreptului de propietate al statului pentru intreaga suprafata de teren 200 mp, prin decizia 698/14.05.1983 cons.popular sector 5 trecand in propietatea acestuia doar o suprafata de 100 m.
Mentionez ca in actul de donatie din 1983 , se specifica hol, 3 camere, si wc exterior (realitatea la momentul donatiei fiind 3 camere, 2 holuri, 1 bucatarie, 1 veranda) , si teren in cota indiviza de 100 mp ( in realitate fiind 200 mp).
Am solicita istoric de rol fiscal dar nu am reusit sa aflam unde au ramas 100 mp.

Rog indrumare ce mai putem face intrucat nu putem trage utilitatiile (apa+gaze) neexistand carte funciara.
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Cristian Fara , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 11:15, 18 Decembrie 2011
In primul rand ar trebui sa luati legatura cu un topograf.
In general (ma raportez la judetele din Ardeal) imobilele au fost trecute in CF nr. 800.
Ar trebui sa existe in arhiva cadastrului: plan cadastral si asa numitul ortofotoplan (adica poze facute din avion) In baza acestora si cu ajutorul topografului se poate clarifica situatia faptica su juridica a imobilului.
Statu nu detine proprietati ci doar administreaza domeniul public ,la fel si primaria sau consiliul local.
sa inteleg ca aveti un imobil compus din casa/dependinte pe un teren al statului de 100mp.
in realitate ocupati 200mp si casa a fost modificata....
pt casa va trebuie de la primarie acea autorizatie de extindere.
pentru teren:
1. solutia de a intabula 100mp Statul Roman si apoi sa solicitati Ordinul Prefectului pe acei 100mp (urmand ca printr-un proces sa incercati a obtine diferenta)
2. sa solicitati Ordinul prefectului pe 200 mp si sa il inscrieti in CF, urmand ca apoi sa faceti documentatia la OCPI...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte funciara tyutyu tyutyu Parintii mei au un apartament cumparat intr-o casa nationalizata.Contractul de vanzare-cumparare incheiat de ei cu Primaria in 1997 a fost pentru o suprafata ... (vezi toată discuția)
Retrocedare teren construit si neconstruit sandry sandry Buna ziua O casa cu etaj cu doua apartamente in total, plus curte.apartamentul de la parter se vinde in 1977 si datorita legii 58/1974 terenul aferent ... (vezi toată discuția)
Extras cf versus extras cadastral 2015 sheianca sheianca Va rog, in vederea reamenajarii unei locuinte, pentru autorizatia de construire, am solicitat o ridicare topografica. Desi casa veche e cumparata recent, ... (vezi toată discuția)