avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CARTE FUNCIARA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CARTE FUNCIARA

Parintii mei au un apartament cumparat intr-o casa nationalizata.Contractul de vanzare-cumparare incheiat de ei cu Primaria in 1997 a fost pentru o suprafata de 38,40 mp.Suprafata reala este de fapt de 49,29 mp.La Finante impozitul se plateste pt 49,92 mp.Curtea casei este de 79 mp,suprafata pe care se plateste chirie la Primarie.Neavand posibilitatea cumpararii unui imobil,am hotarat anul trecut sa fac o extindere si mansardare a casei..Datorita diferentei dintre suprafata reala si suprafata din acte(diferenta care este,de fapt,o veranda) nu pot face inscrierea in carte funciara a imobilului vechi.Ce pot face?Unde sa ma duc ?Cum pot trece, mai ieftin, apoi imobilul nou(mansarda) pe numele meu?
Cel mai recent răspuns: Irina Carina , Alte profesii 16:55, 29 Aprilie 2009
Se poate ca veranda sa nu fi fost considerata suprafaţa utila, depinde de cum a fost edificata casa. Poate ca in urma extinderii se modifica suprafaţa utila (poate o scara, poate acum s a creat veranda) planul de mansardare cum arata? Pe planul de autorizaţie ce suprafaţa este trecuta. Daca este o greşeala intr-adevăr atunci se corectează cu o doc. de corectare eroare.
Pentru mansarda trebuie sa aveţi autorizaţie de extindere, certificat de atestare a mansardei, proces verbal de la terminarea lucrării extras Cf si mergeţi cu actele la un topograf sa va facă documentaţie de extindere. Actele uneori diferă de la judeţ la judeţ. Va recomand sa consultaţi o firma de cadastru sau o persoana fizica autorizata sa execute doc. cadastrale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte funciara - diferenta intre acte si realitate tyutyu tyutyu Parintii mei au un apartament cumparat intr-o casa nationalizata.Contractul de vanzare-cumparare incheiat de ei cu Primaria in 1997 a fost pentru o suprafata ... (vezi toată discuția)
Respingere cadastru - rog indrumare miraro miraro Respingerea cadastului se face cu motivarea: 1- configuratia constructiei difera de cea din planul de incadrare sc.1:500,descrierea acesteia fiind una ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. vecinul meu a demolat o anexă care era construită ... B123456 B123456 Bună ziua. vecinul meu a demolat o anexă care era construită la limita proprietăți. A obținut aprobări pentru c\" extinderea construcției existența pe ... (vezi toată discuția)