avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua. vecinul meu a demolat o anexă care era ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua. vecinul meu a demolat o anexă care era construită ...

Bună ziua. vecinul meu a demolat o anexă care era construită la limita proprietăți. A obținut aprobări pentru c" extinderea construcției existența pe hotar, in regim parter". A avut nevoie de consitamantul nostru pentru aprobarea construcției. Am făcut un act notarial in acest sens. Vecinul și a realizat extinderea locuinței, dar și amenajat in podul extinderii camere și inclusiv doua ferestre cu vedere directă către proprietatea noastră.( La cca 2 m de hotar). Ce pot face in acest caz? Se poate lua masuri de către organele abilitate, având în vedere că nu a respectat ce scrie in actul notarial, adică locuință " in regim parter"?
Cel mai recent răspuns: B123456 , utilizator 20:13, 30 Mai 2023
Daca vecinul a edificat constructie in afara proiectului tehnic,sesizati oficial serviciul urbanism din primaria teritoriala care a emis autorizatia de constructie si certificatul de urbanism
Construcția respecta planul ( amplasamentul și suprafața imobilului) , doar că în loc de construcție pe parter, a făcut și o mansardă locuibila

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mansardare pod bloc TMana TMana Buna ziua, Situatia mea este urmatoarea. Am un apartament la ultimul etaj al unui bloc cu doua etaje, plus parter, cu cate 2 apartamente/etaj. Scara pe care ... (vezi toată discuția)
Extindere si etajare casa pe o parcela care nu are latimea minima de 12 metri conform p.u.g. parcela are 9.65 metri front stradal si o constructie veche emiladam emiladam Buna ziua vecini mei vor sa construiasca o extindere si etajare in imediata vecinatate a constructiei proprietatea mea noi avand partial constructiile lipite ... (vezi toată discuția)
Casa veche fara intabulare duke772000 duke772000 buna ziua.. locuiesc intr-o casa din 1903...casa bunicilor..obtinuta in urma decesului prin hotarare judecatareasca...casa nu este intabulata( in proces de a ... (vezi toată discuția)