avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CARTE FUNCIARA - diferenta intre acte si realitate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CARTE FUNCIARA - diferenta intre acte si realitate

Parintii mei au un apartament cumparat intr-o casa nationalizata.Contractul de vanzare-cumparare incheiat de ei cu Primaria in 1997 a fost pentru o suprafata de 38,40 mp.Suprafata reala este de fapt de 49,29 mp.La Finante impozitul se plateste pt 49,92 mp.Curtea casei este de 79 mp,suprafata pe care se plateste chirie la Primarie.Neavand posibilitatea cumpararii unui imobil,am hotarat anul trecut sa fac o extindere si mansardare a casei..Datorita diferentei dintre suprafata reala si suprafata din acte(diferenta care este,de fapt,o veranda) nu pot face inscrierea in carte funciara a imobilului vechi.Ce pot face?Unde sa ma duc ?Cum pot trece, mai ieftin, apoi imobilul nou(mansarda) pe numele meu?
Cel mai recent răspuns: Septimiu Bujgoi , Consilier juridic 20:59, 29 Aprilie 2009
ati facut masuratoarea cadastrala si v-ati intabulat dreptul de proprietate conform masuratorii in registrele de carte funciara?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte funciara tyutyu tyutyu Parintii mei au un apartament cumparat intr-o casa nationalizata.Contractul de vanzare-cumparare incheiat de ei cu Primaria in 1997 a fost pentru o suprafata ... (vezi toată discuția)
187 mp in cadastru mai mult decat in titlul de proprietate alberta33 alberta33 Buna ziua, Din cadastrul unui teren reiese ca am cumparat un teren cu 187 mp mai mult decat in titlul de proprietate, dar automat actele au fost facute pentru ... (vezi toată discuția)
Vreau sa extind succesiunea dupa tatal meu cu un imobil casa ... actinvest actinvest Vreau sa extind succesiunea dupa tatal meu cu un imobil casa si teren inscris in CF, dar fara modificarile facute de tata pe imobil.(mansardarea casei vechi)De ... (vezi toată discuția)