avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... retrocedare teren construit si neconstruit
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

retrocedare teren construit si neconstruit

Buna ziua
O casa cu etaj cu doua apartamente in total, plus curte.apartamentul de la parter se vinde in 1977 si datorita legii 58/1974 terenul aferent locuintei si cota parte aferenta din curte trece in proprietatea statului (constructie parter=70 mp, curte =30 mp, total 100 mp)
-in 2001 ap.dela parter cere si primeste suprafata de teren trecuta in proprietatea statului in anul 1977(ordinul prefectului)
-in documentatia oficiului de cadastru suprafata retrocedata se aduna cu cealanta fara a se tine cont ca suprafata construita se afla sub etaj nicidecum alaturat precum suprafata curtii rezultind o suprafata mai mare a imobilului, si de aici probleme...
1.-- cum trebuie pusa problema pentru demonstra ca cei 70 mp construiti nu se aduna, nefiind doua apartamente alaturate ci suprapuse.
Autoritatile sustin ca din adunarea suprafetelor celor doua ap. ar rezulta
ap.de la parter compus din 70mp(constructie)+30mp(curte)= 100mp,
si apartamentul de la etaj 70mp(constructie)+30mp(curte)= 100mp
total = 200mp
in realitate suprafata este de = 130 mp, compusa din constructie 70 mp cu etaj si curte 60 mp.
2.cui ma adresez pentru intalegerea corecta a situatiei si corectarea erorii?
va multumesc
sandry
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 10:21, 28 Octombrie 2011
Trebuie sa va adresati primăriei pentru corectarea dispozitiei de retrocedare in sensul precizarii exacte a suprafetelor de teren care se retrocedeaza .....
La cadastru este deja tardiv fiindcă orice inginer topo efectuează cadastrul in baza documentelor de proprietate, iar in acest caz documentul de proprietate este tocmai dispoziția primarului!!!B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezmembrare teren cu constructie TheoPopescu TheoPopescu Buna ziua Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: am un teren de 110 mp care are pe el o constructie cu suprafata la sol de 74 mp. Terenul nu are o ... (vezi toată discuția)
Partaj teren cu constructie p + e. coproprietari pe teren, cote inegale. ce drepturi au la curte ? mincu mincu [b]Problema mea[/b] : Partaj judiciar teren cu constructie situata in centrul curtii, cu 2 coproprietari. Prin contractul initial de v / c a terenului ... (vezi toată discuția)
Istoric curte comuna mitria mitria Cum se poate verifica istoricul unei curti comune? Mentionez ca aceasta curte pare sa fie partial atat in proprietate cat si in indiviziune. Mai explicit; ... (vezi toată discuția)