avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Activitate D3SIRE

Activitate D3SIRE

Răspuns la discuția Pensie intretinere minor
Resedinta obisnuita reprezinta domiciliul inscris in actul de identitate? Daca mama minorului este cetatean roman cu domiciliul in Romania, insa locuieste cu chirie in Spania avand locul de munca in Gibraltar, poate solicita solutionarea cauzei (incredintarea minorului) la o instanta de judecata din Romania? In aceasta situatie se poate deplasa cu minorul in Romania fara a avea probleme la frontiera, atat la plecare cat si la revenirea in Spania ?
Pana la ce varsta mama unui minor poate solicita ca acesta sa fie insotit de o persoana majora în timpul vizitelor efectuate de tatal sau?
Trandafir2: In situatia in care se atribuie CNP (cetatenie romana) pot sa calatoresc in Europa cu minorul fara a avea acordul tatalui?
in Spania. Inca nu am solicitat cetatenie romana pentru copil. Minorul detine pasaport britanic. In momentul de fata urmeaza sa se semneze in accord intre parinti, insa eu nefiind vorbitor nativ de limba engleza ma tem sa nu semnez ceva care sa-mi ingreuneze si mai mult situatia
Consultand avocati, mi s-a spus ca potrivit normelor europene, este de competenta instantei de pe raza teritoriala a ultimului domiciliu comun. Parintii au locuit impreuna cu chirie in Spania cu 2 luni inainte de nasterea copilului si apoi inca 4-5 luni. Conform celor spuse de avocati instanta competenta at fi in Spania.
Minor nascut in Gibraltar din tata cetatean britanic si mama cetatean roman. Minorul detine pasaport avand cetatenie britanica. In urma separarii parintilor minorului (acestia nu au fost casatoriti) tatal nu contribuie la intretinerea minorului. Carei instante i se poate adresa mama avand in vedere ca ultimul domiciliu comun a fost in Spania?