avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pensie intretinere minor
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Pensie intretinere minor

Minor nascut in Gibraltar din tata cetatean britanic si mama cetatean roman. Minorul detine pasaport avand cetatenie britanica. In urma separarii parintilor minorului (acestia nu au fost casatoriti) tatal nu contribuie la intretinerea minorului. Carei instante i se poate adresa mama avand in vedere ca ultimul domiciliu comun a fost in Spania?
Ultima modificare: Vineri, 1 Decembrie 2017
D3SIRE, utilizator
In cazul in care minorul are doar cetatenie britanica si a fost recunoscut de catre tata, va puteti adresa instantelor din Marea Britanie. In situatia in care minorul are dubla cetatenie, va puteti adresa si instantei in a carei raza teritoriala domiciliati.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Decembrie 2017
UdeanuFlorentina, utilizator
Consultand avocati, mi s-a spus ca potrivit normelor europene, este de competenta instantei de pe raza teritoriala a ultimului domiciliu comun. Parintii au locuit impreuna cu chirie in Spania cu 2 luni inainte de nasterea copilului si apoi inca 4-5 luni. Conform celor spuse de avocati instanta competenta at fi in Spania.
D3SIRE, utilizator
În prezent unde locuiți efectiv cu copilul`?
in Spania. Inca nu am solicitat cetatenie romana pentru copil. Minorul detine pasaport britanic. In momentul de fata urmeaza sa se semneze in accord intre parinti, insa eu nefiind vorbitor nativ de limba engleza ma tem sa nu semnez ceva care sa-mi ingreuneze si mai mult situatia
D3SIRE, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@ D3SIRE, Cu privire la prima intrebare, conform cu normele europene, instanta de judecata competeta este fie cea de la locul resedintei obisnuite a paratului, fie cea de la locul resedintei obisnuite a reclamantului.

Alte discuții în legătură

Parinti necasatoriti, resedinte diferite Andra Curty Andra Curty Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea situatie: sunt dublu cetatean (roman / britanic), fiicele mele in varsta de 3 ani sunt cetateni ... (vezi toată discuția)
Salut sunt cetățean român la munca in spania. am un copil ... SilviaAndreeaStoica SilviaAndreeaStoica Salut Sunt cetățean român la munca in Spania. Am un copil de 6 ani cetățean român și el, tatăl deasemenea cetățean român. Vreau să merg in ... (vezi toată discuția)
Buna seara! copilul meu are 1 an si jumatate si este nascut in ... Olivia.S97 Olivia.S97 Buna seara! Copilul meu are 1 an si jumatate si este nascut in Anglia are certificat de nastere si pasaport britanic eu asi dori sa plec din Uk in Romania dar ... (vezi toată discuția)