avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1182 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Salut Sunt cetățean român la munca in Spania. Am un ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Salut Sunt cetățean român la munca in Spania. Am un copil ...

Salut

Sunt cetățean român la munca in Spania. Am un copil de 6 ani cetățean român și el, tatăl deasemenea cetățean român. Vreau să merg in Romania in vacanta, numai că tatăl copilului nu îmi dă semnătura pentru pașaport. Întrebarea mea este daca pot muta procesul în România. Mulțumesc
Instanța competentă este cea din Spania, unde locuiește în fapt minorul.
Mulțumesc pentru răspuns. Insist totuși. Sa presupunem că vreau să mă întorc în România din lipsa de job in Spania. Cum fac? Stabilitatea mea și a copilului depinde de semnătura celui ce doar in acte este tata?
Din pacate da. Daca doriti ii supliniti consimtamantul prin instanta pt pasaport sau solicitati autoritate parinteasca exclusiva.

Daca resedinta obisnuita a minorului este in Spania, atunci acolo trebuie sa va interesati de sansele dvs de reusita, costuri, durata etc.

Daca reveniti in tara, atunci vor fi competente instantele romane de la domiciliul minorului.
Buna seara,

Doresc sa vin in tara in concediu însă nu pot veni cu copilul pentru că tatăl nu îmi acorda semnătura. Ce pot face?
Mulțumesc
Chiar la întrebarea asta va răspuns mai sus Doamna Avocat.

Alte discuții în legătură

Substituire acord părinte călătorie minor în străinătate ghiocelioana ghiocelioana Bună ziua! Doi soţi români divorţaţi în Spania au atribuită exercitarea autorităţii părinteşti împreună asupra minorului lor, născut tot ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala scoatere minor din țară valeriastaicu valeriastaicu Buna ziua am divortat in ian 2015, exista o hotarare judecatoreasca in acest sens prin care imi este incredintata minora spre crestere, domiciliul ei acelasi ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in urma divortului ,minorul ramane la mama . ambii ... stefimit stefimit Buna ziua! In urma divortului ,minorul ramane la mama . Ambii au rezidenta in Spania si in prezent sunt in aceasta tara.Tatal este in Romania. Pasaportul ... (vezi toată discuția)