avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! In urma divortului ,minorul ramane la mama ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! In urma divortului ,minorul ramane la mama . Ambii ...

Buna ziua!
In urma divortului ,minorul ramane la mama . Ambii au rezidenta in Spania si in prezent sunt in aceasta tara.Tatal este in Romania. Pasaportul minorului a expirat si este nevoie de acordul tatalui pentru eliberarea altui pasaport. Acesta nu vrea sa-l dea,asa cum s-a intamplat si prima oara,dupa divort.. In acest caz unde trebuie sa introduc o actiune in instanta pentru suplinirea acordului? In Spania sau in Romania?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: stefimit , utilizator 09:50, 9 August 2023
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, ce cetatenie are minorul? Unde a avut loc divortul si incredintarea minorului?
Tot ceea ce priveste interesul minorului tine de tara de resedinta a acestuia, prin urmare instanta din Spania si nu domiciliul paratului.
Buna ziua! Copilul este cetatean roman,Minorul a fost incredintat mamei la rezidenta din Spania. Divortul a avut loc in Romania,Mama romanca. Mentionez ca minorul are nevoie de pasaport pentru a putea calatorii si in alta tara nu sa revina in Romania.
Ultima modificare: Vineri, 28 Iulie 2023
stefimit, utilizator
Buna ziua, daca resedinta minorului este in Spania, atunci instantele spaniole sunt competente sa solutioneze o astfel de cerere.
Va rog o dispozitie legala. La Consulatul din Spania mi s-a cerut o hotarare judecatoreasca ,cu privire la suplinire acord,emisa in Romania si nu in Spania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Substituire acord părinte călătorie minor în străinătate ghiocelioana ghiocelioana Bună ziua! Doi soţi români divorţaţi în Spania au atribuită exercitarea autorităţii părinteşti împreună asupra minorului lor, născut tot ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,vreau sa-i fac copilului meu minor pasaport.sunt divortata ... Alejandro1 Alejandro1 Buna ziua,vreau sa-i fac copilului meu minor pasaport.Sunt divortata de tatal copilului,el e cetatean strain,eu cu copilul,romani.Cum trebuie redactata procura ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere minor D3SIRE D3SIRE Minor nascut in Gibraltar din tata cetatean britanic si mama cetatean roman. Minorul detine pasaport avand cetatenie britanica. In urma separarii parintilor ... (vezi toată discuția)