avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna seara! Copilul meu are 1 an si jumatate si este ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna seara! Copilul meu are 1 an si jumatate si este nascut in ...

Buna seara! Copilul meu are 1 an si jumatate si este nascut in Anglia are certificat de nastere si pasaport britanic eu asi dori sa plec din Uk in Romania dar sotul meu nu poate sa isi ia concediu . Am nevoie de procura (declaratie de acord) din partea tatalui ?
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 17:13, 6 Februarie 2024
Bună ziua,

Nu.

5. MINORUL CU DOMICILIUL/REȘEDINȚA ÎN STRĂINĂTATE
Dacă minorul, cetățean român, are domiciliul sau reședința în străinătate, i se permite ieșirea din România, fără prezentarea unei declarații din care să rezulte acordul părintelui/părinților, dacă însoțitorul prezintă la controlul de frontieră documente care atestă faptul că minorul se deplasează în statul de domiciliu/reședință.
[ link extern ]

Dumneavoastră aveți pașaport britanic pentru el, deci e absolut în regulă.
Ultima modificare: Marți, 6 Februarie 2024
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate fi adus de bunici un copil cu pașaport britanic din românia în uk fără procura de la părinți? Silvia.M Silvia.M Bună ziua. Poate fi adus un copil de 2 ani, cu pașaport britanic, însoțit de bunici, dar fără procura, din România în Anglia? Sau se poate face o ... (vezi toată discuția)
Conditia de iesire din tara a copilului minor catalinstanescu catalinstanescu Buna ziua , potrivit Legii nr. 248/2005 privind regimul liberei circulații a cetățenilor români în străinătate, astfel cum a fost modificată și ... (vezi toată discuția)
Intoarcere cu minorul în țara de domiciliu CRISSTINEL1 CRISSTINEL1 Buna ziua, având domiciliul în străinătate,(înscris pe pasaport) , pentru intoarcerea la domiciliul strain , soția mai are nevoie de procura pentru a ... (vezi toată discuția)