avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... conditia de iesire din tara a copilului minor
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

conditia de iesire din tara a copilului minor

Buna ziua , potrivit Legii nr. 248/2005 privind regimul liberei circulații a cetățenilor români în străinătate, astfel cum a fost modificată și completată prin Legea nr. 169/2016, publicată în Monitorul Oficial nr. 772 din 3 octombrie 2016.....Declarația celuilalt părinte, declarația ambilor părinți sau, după caz, a părintelui căruia i-a fost încredințat minorul, a părintelui care exercită singur autoritatea părintească, a părintelui supraviețuitor sau a reprezentantului sau legal, privind acordul acestora cu privire la efectuarea de călătorii în străinătate la ieșirea din România, nu este necesară atunci când minorul, cetățean român cu domiciliul sau reședința în țara de destinație se deplasează însoțit, în această țară.......locuim in Anglia ,intentionez sa fac imi fac concediul impreuna cu fica mea in Roamania ,sotia nu poate veni deoarece nu are concediu .Cu ce tip de documente pot oare arata la intorcere ca fica mea este rezidenta cu domiciluil in UK ? Deoarece in afara unui contact de locuinta si a unui permis de conducere britanic...aici nu se emit acte sau adeverinte in acest sens . va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 09:57, 31 Iulie 2017
La iesirea din Romania va trebui sa prezentati pasaportul copilului si declaratia de acord din partea mamei.
Cu ce tip de documente pot oare arata la intorcere ca fica mea este rezidenta cu domiciluil in UK ?

Doar pasapoartele de cetateni romani cu domiciliul in strainatate v-ar fi scutit de declaratia mamei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ieșire din țară și reîntoarce, copil minor Misuiala Misuiala Copilul minor, este născut în România.Locul de reședință și domiciliul este în germania.Parintii sunt despărțiți.Trebuie acordul celuilalt ... (vezi toată discuția)
Dubla nationalitate copil minor iesire din tara monique78ro monique78ro Fetita mea este olandeza si romanca. Are domiciliul in Olanda si carte de identitate olandeza. Are certificat de nastere olandez, nascuta in Olanda si ... (vezi toată discuția)
Suplinire acord tata Izabela17 Izabela17 cum pot obține suplinirea acordului tatălui pt a ma reîntoarce in uk cu fiul meu? (vezi toată discuția)