avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ieșire din țară și reîntoarce, copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ieșire din țară și reîntoarce, copil minor

Copilul minor, este născut în România.Locul de reședință și domiciliul este în germania.Parintii sunt despărțiți.Trebuie acordul celuilalt părinte??? Sunt acte doveditoare emise de statul german,că sunt separați
Buna ziua,
Daca acel copil are cetatenie romana trebuie acordul notarial al celuilalt parinte pentru iesirea din tara.
Daca puteti dovedi ca domiciliul copilului e in Germania.. ca de ex cu un pasaport crds, nu aveti nevoie de acordul tatalui cand vreti sa iesiti din Romania daca va duceti in tara in care are copilul domiciliul.
Începând cu data de 06.10.2016, Poliția de Frontieră Română pune în aplicare noile reglementări privind condițiile de ieșire din România ale cetățenilor români minori, ca urmare a intrării în vigoare a Legii nr. 169 din 30.09.2016 pentru modificarea și completarea Legii nr. 248/2005 privind regimul liberei circulații a cetățenilor români în străinătate.

Astfel, din punct de vedere al atribuțiilor Poliției de Frontieră, principala modificare este introducerea, la art. 30 din lege, a alineatului (61) care prevede că în cazul minorilor, cetățeni români cu domiciliul/reședința în străinătate, care se deplasează însoțiți în statul în care au domiciliul/reședința, nu mai este necesară prezentarea declarației părinților/tutorilor la ieșirea din România. Dovada domiciliului sau a reședinței în străintate se face cu documente oficiale care atesta acest fapt.

Legea 248/2005, în forma inițială, nu prevedea posibilitatea ca minorul cu domiciliul/reședința în străinătate să părăsească România în lipsa acordului părintelui/părinților/reprezentantului legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suplinire acord tata Izabela17 Izabela17 cum pot obține suplinirea acordului tatălui pt a ma reîntoarce in uk cu fiul meu? (vezi toată discuția)
Custodia - nu pot să plec cu copilul în românia Mely40 Mely40 Locuiesc in Italia împreună cu soțul meu și fetița noastră de 5 ani ne am căsătorit în România însă căsnicia noastră nu mai merge sunt certuri ... (vezi toată discuția)
Minor domiciliat în uk, probleme cu acordul tatălui pentru pașaport. cum se poate rezolva? Brinsky84 Brinsky84 Locuiesc in Uk. Fiul meu are 7 ani si e nascut aici. Cetatean roman. Dupa divortul de tatal copilului, fostul refuza orice implicare cand e vorba de ... (vezi toată discuția)