avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Probleme juridice de familie Custodia - nu pot să plec cu copilul în România
Discuție deschisă în Probleme juridice de familie

Custodia - nu pot să plec cu copilul în România

Locuiesc in Italia împreună cu soțul meu și fetița noastră de 5 ani ne am căsătorit în România însă căsnicia noastră nu mai merge sunt certuri foarte des și totul se petrece în fața copilului soțul meu este foarte agresiv el este plecat foarte mult de acasă pentru că lucrează șofer de camion, in tot acești ani am avut grijă doar eu de fetița soțul meu doar financiar motiv pentru care eu nu am lucrat în Italia deloc . Nu am fost in Romania de 2 ani și în acest an aș fi vrut sa mergem împreună în concediu însă soțul meu a decis că nu mergem nici în acest an ,am dorit să merg doar cu fetița însă a refuzat și mi a spus sa plec doar eu cea ce eu nu pot face... Întrebarea mea este cui mă pot adresa aici in Italia pentru a mă ajuta sa pot pleca acasă în România cu copilul? Menționez faptul că eu vorbesc puțin limba italiană și nu am nici bani pentru că el îmi dă doar sume mici de bani pentru hrana și cele necesare copilului. Va mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 21:52, 10 Septembrie 2019
Ce va impiedica sa veniti cu minora?
Puteti reveni in ROMANIA, fara acordul sotului.

Daca fetita dumneavoastra detine pasaport valabil, plecati in statul de resedinta fara acordul sotului.

Începând cu data de 06.10.2016, Poliția de Frontieră Română pune în aplicare noile reglementări privind condițiile de ieșire din România ale cetățenilor români minori, ca urmare a intrării în vigoare a Legii nr. 169 din 30.09.2016 pentru modificarea și completarea Legii nr. 248/2005 privind regimul liberei circulații a cetățenilor români în străinătate.

Astfel, din punct de vedere al atribuțiilor Poliției de Frontieră, principala modificare este introducerea, la art. 30 din lege, a alineatului (61) care prevede că în cazul minorilor, cetățeni români cu domiciliul/reședința în străinătate, care se deplasează însoțiți în statul în care au domiciliul/reședința, nu mai este necesară prezentarea declarației părinților/tutorilor la ieșirea din România. Dovada domiciliului sau a reședinței în străintate se face cu documente oficiale care atesta acest fapt.

Legea 248/2005, în forma inițială, nu prevedea posibilitatea ca minorul cu domiciliul/reședința în străinătate să părăsească România în lipsa acordului părintelui/părinților/reprezentantului legal.

Actele care atesta resedinta trebuie traduse si legalizate.

Ultima modificare: Marți, 10 Septembrie 2019
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ieșire din țară și reîntoarce, copil minor Misuiala Misuiala Copilul minor, este născut în România.Locul de reședință și domiciliul este în germania.Parintii sunt despărțiți.Trebuie acordul celuilalt ... (vezi toată discuția)
Suplinire acord tata Izabela17 Izabela17 cum pot obține suplinirea acordului tatălui pt a ma reîntoarce in uk cu fiul meu? (vezi toată discuția)
Minor domiciliat în uk, probleme cu acordul tatălui pentru pașaport. cum se poate rezolva? Brinsky84 Brinsky84 Locuiesc in Uk. Fiul meu are 7 ani si e nascut aici. Cetatean roman. Dupa divortul de tatal copilului, fostul refuza orice implicare cand e vorba de ... (vezi toată discuția)