avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Jurisprudenţă Suplinire acord tata
Discuție deschisă în Jurisprudenţă

Suplinire acord tata

cum pot obține suplinirea acordului tatălui pt a ma reîntoarce in uk cu fiul meu?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 17:27, 25 Februarie 2018
Printr o actiune introdusa in instanta, cu precizarea ca este diferenta intre suplinirea acordului pt parasirea temporara a teritoriului tarii si stabilirea domiciliului copilului in strainatate.
Atât eu cât și fostul sot locuim in uk de 10 ani. Fiul meu este născut acolo.
In Ianuarie am venit in România pt a mi preschimba buletinul și mi am luat fiul cu mine având încredere in fostul sot ca mi trimite procura prin posta. (Așa mi a promis). In aceste doua luni nu am reușit sa obțin procura de la el.
Îmi puteți spune va rog cât durează aceasta suplinire a acordului sau?
In cazul minorilor, cetățeni români cu domiciliul/reședința în străinătate, care se deplasează însoțiți în statul în care au domiciliul/reședința, nu mai este necesară prezentarea declarației părinților/tutorilor la ieșirea din România. Dovada domiciliului sau a reședinței în străintate se face cu documente oficiale care atesta acest fapt.

Se aplica incepand cu data de 06.10.2016 ca urmare a intrării în vigoare a Legii nr. 169/30.09.2016 pentru modificarea și completarea Legii nr. 248/2005 privind regimul liberei circulații a cetățenilor români în străinătate.

Gasiti detalii pe site-ul Politiei de frontiera.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ieșire din țară și reîntoarce, copil minor Misuiala Misuiala Copilul minor, este născut în România.Locul de reședință și domiciliul este în germania.Parintii sunt despărțiți.Trebuie acordul celuilalt ... (vezi toată discuția)
Custodia - nu pot să plec cu copilul în românia Mely40 Mely40 Locuiesc in Italia împreună cu soțul meu și fetița noastră de 5 ani ne am căsătorit în România însă căsnicia noastră nu mai merge sunt certuri ... (vezi toată discuția)
Minor domiciliat în uk, probleme cu acordul tatălui pentru pașaport. cum se poate rezolva? Brinsky84 Brinsky84 Locuiesc in Uk. Fiul meu are 7 ani si e nascut aici. Cetatean roman. Dupa divortul de tatal copilului, fostul refuza orice implicare cand e vorba de ... (vezi toată discuția)