Dacă bunicul meu a fost prizonier de război în perioada 1942 (luna a 11-a) - 1943 (luna a 10-a) urmașii lui pot primi indemnizație?! Vă mulțumesc anticipat!
Vă rog frumos dacă poate cineva să îmi explice cum scap de o îndoială.
Pentru o mai bună înțelegere vă menționez că am divorțat fără a face partajul și vânzarea imobilului se va face în urma înțelegerii între mine și fostul meu soț.
După divorț, rămânând și fără serviciu și având și familia în alt județ, mi-am schimbat localitatea de reședință.
Între timp el m-a informat că a dat apartamentul spre vanzare unei agenții imobiliare și ieri am fost sunată să merg vineri să mă prezint să semnez actele. Mi s-au solicitat actul de identitate și extrasul de cont (de restul actelor necesare la dosar ocupându-se fostul meu soț).
Îndoielile mele sunt cu privire la legalitatea acțiunii. Cum pot fi sigură că nu e doar o formă de a mă face să semnez și să cedez drepturile mele asupra imobilului?! (Știu că trebuie să citesc cu atenție actele înainte să le semnez, dar totuși parcă tot am o temere, care probabil rezultă din necunoașterea procedurilor legale)
Eu nu l-am cunoscut personal nici pe agentul de vanzare (din cauza distanța de 450km și a resurselor financiare precare), nici pe așa-zisul cumpărător (de care s-a ocupat agentul)
După cum m-a informat Dl. Agent, vineri urmează să mergem la notar să semnăm actele și după zice Dumnealui pot să plec și să aștept să-mi fie virați banii (care nu îi primesc atunci pentru că trebuie să se facă intabularea imobilului pe numele noilor propietari. Și eu ce siguranță am că vor fi virați ?! Nu mai pun la socoteală că suma pe care urmează să o primim noi este una și cea care apare în contract alta. Un alt semn de întrebare. Iar răspunsul a fost că noii proprietari ar fi cerut mai mulți bani ca să poată renova apartamentul și banca le-ar fi aprobat creditul la comun, noi urmând să-i înapoiem diferența de bani.
Care ar fi procedura în acest caz de vânzare a imobilului și ce pot face sau solicita ca să fiu sigură că totul este în ordine ( la notar, respectiv bancă) ?
În speranța că voi un primi un răspuns menit să mă liniștească, vă mulțumesc anticipat!
Am vrut să îi arăt că îi vreau binele. Când sunt în preajma lui mă pierd și nu mai știu ce fac. Am înțeles acum că am greșit .
Dvs.ce credeti ca sunteti?
Cum sa fiti coplatitor la un credit in ziua divortului si sa va convinga ca dvs.n-o sa vi se ceara bani in caz de nerestituire a imprumutului!
Grijile ar fi trebuit sa vi le faceti inainte, parerea mea.
Vreau să știu și eu ce risc in calitate de co-împrumutat? Menționez că : actul de credit s-a făcut în aceeași zi cu actul de divorț, titularul împrumutului este el și că deținem un apartament că bun comun. El a zis că eu nu trebuie să-mi fac griji (că nu sunt girant și că nu mi se va cere mie bani), că lui i se va opri din salariu. Eu acum în calitate de fosta sotie încep să-mi fac griji. Va rog frumos!
Cat de grav este faptul ca eu de cand m-am mutat aici in oras am ramas cu buletul facut pe adresa socrilor? La momentul respectiv am stat la o matusa de a lui intr-o garsoniera fara sa platim chirie. El in schimb are buletinul pe adresa de aici. La primarie figuram cu ambele propietati pentru ca in timp socrii au facut act de vanzare-cumparare pe numele lui (cu titlu de uzufruct ) si acolo figurez ca sotie a lui.
Apartamentul l-am luat prin prima casa si dupa vreo 5 ani si ceva l-am platit. In august anul acesta am scos de la notar dovada aceea ca noi suntem unicii propietari si mentionez ca detinem contract de vanzare-cumparare pe numele nostru ca bun comun.
La notar a fost numai el. maine trebuie sa ajungem sa depunem cererea. In perioada asta (problema s-a pus din data de 28 noiembrie anum curent) cu zilele libere si eu la servici nu am putut ajunge eu sa intreb.