avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Activitate mity01

Activitate mity01

Hotararile Comitetului National pentru Situatii de Urgenta au putere de act normativ ? Sunt aplicabile sanctiuni pentru nerespectare sau .... interpretare eronata ?
Instituirea Starii de Urgenta influenteaza puterea acestor Hotarari ?
In situatia in care exista o inadvertenta tehnica intre o Hotarare a CNSU si un Ordin al Min. Sanatatii-publicat in Monitorul Oficial p.I, care dintre actele normative are prioritate la aplicare ?
Aceste hotarari sunt publicate pe o pagina "dezradacinata" a Guvernului.
[ link extern ]
Prin unirea a doua asociatii de proprietari nu scade nici o cheltuiala pentru nimeni. Administrarea se plateste per apartament (7 lei pe luna) Iar omul cu curatenia are tot asa, plata pentru scara. (fractie de salariu minim, 3 ore per zi).
Daca legea nu are nici o sanctiune, inseamna ca poate fi incalcata fara absolut nici un risc. (este o recomandare de fapt, nu o lege in adevaratul sens al cuvantului. Legile "normale" au sanctiuni pentru incalcarea lor.) Desigur, o decizie a unui asemenea presedinte poate fi contestata in instanta, dar apare si aici problema calitatii priocesuale active, in mod normal decizia poate fi contestata doar de cineva din Asociatie.
In comitetul executiv exista o disponibilitate limitata. Se face o AD pe an, nu vin nici macat toti cei din comitetul executiv, se tine sedinta la a doua strigare cand nu mai trebuie cvorum. (anul trecut 5 prezenti) In restul timpului se scrie mai mult pe mail si pe SMS -watsapp.
Ce sanctiuni prevede legea in cazul unui presedinte care nu este proprietar in bloc ? (si pentru presedinte si pentru asociatie) Si cine este agentul constatator pentru sanctiune ?

Cu administrarea nu sunt probleme, este firma angajata atat contabilitate cat si tehnic, 7 lei de apartament, si este toata lumea foarte multumita.

Complicat de aderat "cu forta" la o alta asociatie de proprietari... Chiar nu vad de ce conducerea de acolo ar accepta asa ceva.
La noi in Asociatie, Presedintele si-a dat demisia "irevocabil si total" cu 6 luni in urma (dupa inca un an in care a functionat tot ca demisionar, deoarece si-a depus Demisia si nu vrea nimeni sa fie presedinte). De cca 6 luni Asociatia functioneaza doar cu Administrator-= firma specializata, cenzori din interior tot demisionari ) si fara presedinte. Au fost de atunci vreo 3 sedinte de Adunare generala (participa vreo 6 apartamente, se tine la a doua strigare) dar de fiecare data nu vrea nimeni sa fie Presedinte. Intrebarea mea este: Poate fi angasjata o firma SRL specializata sau o PFA cu acest obiect de activitate pentru a fi presedinte de Asociatie de proprietari? Ce solutie este pentru iesirea din acest impas si care este baza legala ? Asociatia nu este falimentara dar nici pe roze nu sta. Inca merg toate utilitatile in bloc.