avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Activitate tutanflo

Activitate tutanflo

Buna ziua,
Am cumparat de curand 5000 m2 teren extravilan, trecand prin toate avizele necesare vanzarii-cumpararii conform Legii 17/2014, obtinand inclusiv avizul MAPN, fiind teren in zona de granita.
Am finalizat actele la Notar, dupa care am cerut punerea in posesie la un cadastrist pt. a imprejmui terenul.
Cadastristul mi-a comunicat ca nu exista coordonatele in eTerra, cadastrul fiind facut in 2006. In cadastru exista dimensiunile terenului, insa nu exista si coordonatele, in schimb fostul proprietar mi-a dat o schita cu vecinii si cu aceste coordonate in Stereo 70, aceasta fiindu-i data in momentul in care si-a facut cadastru. Schita a fost acceptata de MAPN si primarie cand si-au dat avizele pt vanzare.
In extrasul de carte funciara apare o nota: " Suprafaţa este determinată in planul de proiecţie Stereo 70", dar la detalii "Geometria pentru acest imobil nu a fost gasita".
Problema e ca aceste coordonate se suprapun 10m cu alt teren care exista in eTerra pe intreaga lungime conform verificarii acestor coordonate de catre cadastrist, si mi-a comunicat ca nu poate sa ma puna in posesie si sa iau legatura cu cei ce au facut cadastru in 2006: "ei au gresit, ei sa rezolve".
Acum nu stiu daca mai pot gasi acel cadastrist, dar intrebarea mea este, chiar trebuie sa gasesc persoana respectiva, nu poate altcineva sa-mi refaca/corecteze cadastru in cazul in care e gresit si sa ma puna in posesie?
Nu inteleg de ce celelalte institutii nu au observat problema si si-au dat avizele desi am asteptat dupa ele mai bine de 2 luni si jumatate...
Daca se reface documentatia cadastrala e posibil sa pierd din suprafata terenului, cam care ar fi suprafata maxima pe care o pot pierde ?
Multumesc anticipat pt raspunsuri.