Buna ziua,
Am cumparat de curand 5000 m2 teren extravilan, trecand prin toate avizele necesare vanzarii-cumpararii conform Legii 17/2014, obtinand inclusiv avizul MAPN, fiind teren in zona de granita.
Am finalizat actele la Notar, dupa care am cerut punerea in posesie la un cadastrist pt. a imprejmui terenul.
Cadastristul mi-a comunicat ca nu exista coordonatele in eTerra, cadastrul fiind facut in 2006. In cadastru exista dimensiunile terenului, insa nu exista si coordonatele, in schimb fostul proprietar mi-a dat o schita cu vecinii si cu aceste coordonate in Stereo 70, aceasta fiindu-i data in momentul in care si-a facut cadastru. Schita a fost acceptata de MAPN si primarie cand si-au dat avizele pt vanzare.
In extrasul de carte funciara apare o nota: " Suprafaţa este determinată in planul de proiecţie Stereo 70", dar la detalii "Geometria pentru acest imobil nu a fost gasita".
Problema e ca aceste coordonate se suprapun 10m cu alt teren care exista in eTerra pe intreaga lungime conform verificarii acestor coordonate de catre cadastrist, si mi-a comunicat ca nu poate sa ma puna in posesie si sa iau legatura cu cei ce au facut cadastru in 2006: "ei au gresit, ei sa rezolve".
Acum nu stiu daca mai pot gasi acel cadastrist, dar intrebarea mea este, chiar trebuie sa gasesc persoana respectiva, nu poate altcineva sa-mi refaca/corecteze cadastru in cazul in care e gresit si sa ma puna in posesie?
Nu inteleg de ce celelalte institutii nu au observat problema si si-au dat avizele desi am asteptat dupa ele mai bine de 2 luni si jumatate...
Daca se reface documentatia cadastrala e posibil sa pierd din suprafata terenului, cam care ar fi suprafata maxima pe care o pot pierde ?
Multumesc anticipat pt raspunsuri.
Este necesar sa contactati un expert cadastru sa efectueze masuratorile in zona, sa constate de unde provin aceste suprapuneri si dupa ce va face corelarea intre acte si situatia faptica din teren sa va comunice problemele si solutiile daca sunt posibile. Suprafata se poate diminua cu acordul proprietarului si daca exista diferente de suprafata in tarla.
Cadastru gresit
AFANFANA
In anul2006 un vecin face cadastru propietati sale i-l pune hortofoto plan ,optine nr cadastral
acum in 2015 doresc sa fac si eu cadastrul pe propietatea de ... (vezi toată discuția)