avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1158 soluții astăzi
Forum Activitate Cristina Madalina

Activitate Cristina Madalina

Răspuns la discuția Certificat de nastere
Nu atat in buletin cat si in DNI-ul spaniol scrie numele sotului. In Spania la primarie miau inscriso ca si sora cu cele doua nume ca sa se numeasca la fel ei zice ca aici in Spania nu exista doua surori cu nume diferit fiind de aceiasi parinti.

cand ridicati certificatele trebuie sa le si cititi pentru ca datele din cuprinsul lor sa corespunda cu actele romanesti. Probabil ca nu v-ati schimbat numele in buletin si ati prezentat un buletin cu fostul nume. Asa e?

Au inregistrato asa ca sa aiba acelas nume ca si sora cea mare asa mi sa explicat si eu la randul meu leam explicat ca trebuie sami rectifice certificatul pt ca au gresit si nu vor.
Da certificat spaniol am dar romanesc nu imi trebuie romanesc ca sai pot scoate pasaportul si cu el ai pot face dni.
Am doua fete nascute in Spania....cand sa nascut cea mare nu eram maritata asa ca i sa scris in certificat nemele tatalui si al mamei....deci in Romania nu am avut probleme cand iam facut certificatul de nastere are cele doua nume al tatalui si al memei. La un an neam casatorit si am luat numele sotului. In 2016 am nascuto pe cea mica si aici in Spania iau pus ca si sora cele doua nume chiar daca eu am renuntat la al meu si il am pe al sotului. La consulatul roman nu au vrut sa mi faca certificatul de nastere pt ca miau zis ca au gresit ca sal schimb si sa scrie numai numele tatalui al meu nu ca am renuntat la el nul mai am. Aici cand mam intors la primarie nu vor sa mil schimbe pt ca zice ca ei nu au gresit si imi cere nu stiu ce legi din romania. Care sunt legile romane unde pune cjm se inregistreaza un nou nascut? Si clar ca am nevoie de ele in spaniola....