avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificat de nastere
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificat de nastere

Am doua fete nascute in Spania....cand sa nascut cea mare nu eram maritata asa ca i sa scris in certificat nemele tatalui si al mamei....deci in Romania nu am avut probleme cand iam facut certificatul de nastere are cele doua nume al tatalui si al memei. La un an neam casatorit si am luat numele sotului. In 2016 am nascuto pe cea mica si aici in Spania iau pus ca si sora cele doua nume chiar daca eu am renuntat la al meu si il am pe al sotului. La consulatul roman nu au vrut sa mi faca certificatul de nastere pt ca miau zis ca au gresit ca sal schimb si sa scrie numai numele tatalui al meu nu ca am renuntat la el nul mai am. Aici cand mam intors la primarie nu vor sa mil schimbe pt ca zice ca ei nu au gresit si imi cere nu stiu ce legi din romania. Care sunt legile romane unde pune cjm se inregistreaza un nou nascut? Si clar ca am nevoie de ele in spaniola....
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 18:37, 29 Decembrie 2017
Aveti certificat de nastere spaniol pentru a doua fiica sau doar un act de nastere?
Ultima modificare: Joi, 7 Decembrie 2017
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
Da certificat spaniol am dar romanesc nu imi trebuie romanesc ca sai pot scoate pasaportul si cu el ai pot face dni.
Mai bine contactati atunci un avocat spaniol, eu nu cunosc de ce s-a inregistrat copillul cu un parinte cu numele vechi. Legea romana a inregistrarii nasterilor nu se aplica in Spania, nu va trebuie legea romana.
Au inregistrato asa ca sa aiba acelas nume ca si sora cea mare asa mi sa explicat si eu la randul meu leam explicat ca trebuie sami rectifice certificatul pt ca au gresit si nu vor.
Eu una nu inteleg ce cauta numele surorii la certificatul de nastere al unui nou nascut. inca odata, vcorbiti pe un forum de drept spaniol sau cu un avocat spaniol.

Alte discuții în legătură

Am doi copii nascuti in afara casatoriei, tatal biologic nu ... dariaioana1974@gmail.com dariaioana1974@gmail.com Am doing copii nascuti in a fara casatoriei tatal biologic nu are pretentii Sai poarte numele iar tatal din certificat adica sot in acte este decedat eu vreau ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere romanesc pentru copil nascut in spania - alt tata decat sotul mamei iuli_mete iuli_mete buna ziua Ma numesc carmen si am o fetita de 4 luni nascuta in Spania Problema e alta, eu sunt casatorita in romania iar aici in spania copilul e ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere copil nascut in spania Argi76 Argi76 Buna seara! Deci am nascut in Spania, la nastere eram casatorita de o luna , in certificatul copilului , mama e trecuta cu numele de fata pentru ca nu a reusit ... (vezi toată discuția)