avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Activitate wtl30

Activitate wtl30

Buna ziua, suntem casa de expeditii si organizam transporturi multimodale (rutier+maritim) containerizate. Urmare unei discutii telefonice in care am agreat tariful de transport, am primit o comanda de la un exportator care are depozit propriu si i-am trimis la incarcare un container. Dupa descarcarea containerului plin cu marfa in port am primit si copia actelor de export in care am constatat cu stupoare ca exportatorul nu era proprietarul depozitului ci clientul dezagreat, pe care il refuzasem anterior si care se folosise de depozit doar ca punct de incarcare. Nu avem contract cu proprietarul depozitului deoarece conform conventiilor maritime, incarcarea unui container reprezinta in sine acceptul ofertei, iar conosamentul si factura tin loc de contract. Dorim sa ii comunicam depozitarului ca tariful comunicat telefonic ii era ofertat in mod particular pentru incarcarile sale proprii in virtutea bunelor relatii cu acesta si ca pentru exportatorul dezagreat tariful este x. Dorim sa ne asiguram ca nu pot surveni probleme legale privind acest demers. Va multumim pt raspuns!