avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Activitate TITI GURZU

Activitate TITI GURZU

Buna ziua!,

Sunt pensionat de drept/(la împlinirea vârstei de 65 ani).
Am făcut Facultatea de Mecanică Bistrița - subingineri seral, specialitatea T.C.M., perioada 15.09.1980 - 30.06.1984
Facultatea de Construcții de Mașini - continuare de studii, specializarea Mașini Unelte, în perioada 1996 - 1999, promovând 3 (trei) ani curs de zi ingineri, cu susținerea și promovarea examenului de diplomă în sesiunea iunie 1999. Forma de învățământ ingineri cursuri de zi, durata studiilor a fost de 5 (cinci) ani.
Am eliberat prezenta, la cererea susnumitului, conform Legii 263/2010,
Ce am scris mai sus este DOVEDIT printr-o adeverință eliberată de Universitatea Tehnică, cu Nr. de înregistrare și dată!.
Undeva ... în LEGEA PENSIILOR scrie că dacă ai terminat cursurile universitare la zi, se acordă 50 LEI!/(pentru fiecare an absolvit!, sau pentru toți anii!).
EU în perioada promovării celor 3 ani cursuri de zi, am și lucrat!
De la Casa de Pensii, am primit un răspuns:
Motivare: Se respinge cererea de recalculare întrucât stagiile de cotizare au fost valorificate la trecerea la pensia pt. limita de vârstă cf. Deciziei Nr. !!!!!!!/12.03.2021, iar perioada 1996 - 1999 s-a valorificat perioada în care ați fost angajat la ... cu salariile și sporurile de care ați beneficiat.
ÎNTREBARE:
De ce nu mi se i-a în calcul cei 3 ani cursuri universitare la zi, acordându-mi 50 LEI sau …

GURZU LIVIU – 05.05.2021