avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Activitate Candio09

Activitate Candio09

Multumesc pentru raspuns. Instiintarile de plata au fost trimise de avocatul companiei catre clienti nu mie.

O zi buna!
Buna ziua.

Va rog sa ma îndrumați si pe mine în găsirea unei soluții. În timp ce eram agent de turism, acum 2 ani, am eliberat o serie de bilete de avion unor clienti fideli fara a incasa contravaloarea acestora (mentionez ca aceasta era modalitatea de lucru cu acești clienti, le eliberăm toate documentele de călătorie, plecau în Italia la munca 1 luna si apoi la întoarcere în țară ne aduceau banii). La un moment dat acestia nu au mai platit pe motiv ca nu au bani, dar o vor face data viitoare cand se vor intoarce. Din teama de a nu mai recupera contravaloarea biletelor am continuat să emit bilete de avion în speranța că poate data viitoare vor aduce banii, dar din pacate nu a fost asa. Drept urmare s-a strâns o datorie catre firma in valoare de 1350 euro. In momentul in care eu am ramas in concediu de crestere al copilului, șeful meu a pretins sa ii plătesc o sumă de 5000 de lei, drept penalizare pentru biletele emise, sumă pe care o pot recupera doar daca clienții își achită datoria. Acesta, seful meu, a prezentat cazul unui avocat care in 2 ani a trimis 2 instiintari de recuperare a prejudiciului si nimic mai mult. Rugamintea mea sau mai bine zis intrebarea mea este: ce pot face eu pentru a-i determina pe ei sa plateasca datoria catre firma, astfel incat eu sa imi pot recupera banii dați șefului meu, drept penalizare? Pot face o plângere la Poliție sau pot vorbi cu un avocat pentru a-i da în judecată pe motiv de înșelăciune? Mentionez ca si după plecarea mea din firma, colega mea, soția șefului a avut acelasi mod de colaborare cu acești clienti, dar din fericire ei i-au platit cval. biletelor în momentul reîntoarcerii în țară. Timp de 2 ani eu am păstrat legătura cu 2 dintre cei 3 clienti pe messenger în care ii rugam sa meargă sa achite datoria si de fiecare dată ziceau la fel, mergem luna viitoare cand ne întoarcem. Va multumesc anticipat pentru răspuns!