avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Activitate ib.ioana

Activitate ib.ioana

O societate comerciala a devenit platitoare de impozit pe veniturile microintreprinderilor (1%) incepand cu 01.02.2017. In luna iunie 2019 s-a decis reducerea capitalului social de la 100.000 lei la 50.000 lei si s-au restituit catre actionari cote-parti din aporturi, proportionale cu reducerea capitalului social si calculate egal pentru fiecare actiune . In perioada in care societatea a fost platitoare de impozit pe profit, a dedus si a constituit rezerva legala in valoare de 20.000 lei, reprezentand 20% din capitalul social.

1. Daca rezerva legala ramane la acelasi nivel depasind 20% din capitalul social actual, care este tratamentul fiscal si contabil?
2. Daca se doreste diminuarea rezervei si repartizarea sub forma de dividende a diferentei catre asociati, care sunt implicatiile fiscale, contabile si declarative, in conditiile in care acum, societatea este platitoare de impozit pe veniturile microintreprinderilor?

Răspuns la discuția Completare declaratia 205/2019
Da , este corect . punctul 8 din declaratie era interpretabil .am intrebat la asistenta contibuabil ,se completeaza cu suna neta . la punctul 7 este logic - Suma distribuita(inclusiv impozitul ).Multumesc pt colaborare .
Răspuns la discuția Completare declaratia 205/2019
multumesc !
in formularul 205/2019 ,cap V- impozit dividende ,punctul 7 si punctul 8, unde se cere completarea dividendelor distribuite si dividendele platite ,cum este corect -completarea- cu venitul din dividende inclusiv impozitul /venitul din dividende platit inclusiv impozitul sau venitul din dividende net pentru ambele puncte.
Multumesc !