avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Activitate mihaela-liliana

Activitate mihaela-liliana

Răspuns la discuția Litigii de muncă
Există vreo șansă la apel, dacă revin cu cererea odată cu întâmpinarea?
In cazul în care a avut loc un proces în care am depus o cerere de reconversie prea târziu și ea a fost respinsă, la apel mai am vreo șansă să să depun aceeași cerere în termen, adică odată cu apelul și să se ia în considerare?
Răspuns la discuția Litigii de muncă
Vă mulțumesc.
Dacă folosirea acelei materii prime era ilegală, juristul unității nu era obligat să ne sesizeze acest lucru în ședințele la care participa și dumnealui?
Nu, nu am beneficiat de absolut nimic, iar materia primă a fost introdusă în baza unei tehnologii aprobate, emisă de compartimentul proiectări. Din păcate în procesul încheiat nu am făcut referire la beneficiul obținut de firmă.
Mai trebuie spus, că materia primă folosită, avea valoare comercială zero. De aici și profitul de care vorbesc.
Menționez că uzina a folosit , ilegal, o materie primă. Mi-a impus-o pentru a lucra cu ea, eu neștiind ilegalitatea, și în urma producției, ea a avut un beneficiu, Vă întrebam, dacă am merge în instanță, am avea câștig de cauză, ca uzina să suporte toate daunele materiale și morale, având în vedere beneficiul ilicit obținut, cu mult mai mare decât daunele.
În urma unui accident de muncă soldat cu moartea a două muncitoare care lucrau în secția pe care o conduceam, am fost condamnat și obligat la plata unor daune morale și materiale alături de directorii fabricii, în solidar cu partea responsabil civilmente, respectiv, fabrica. Cauza accidentului s-a dovedit a fi, folosirea ilegală a unei materii prime, folosire, care a adus un beneficiu considerabil fabricii. Fabrica după ce a plătit pagubele s-a îndreptat împotriva noastră, pentru recuperarea banilor. Am dreptul să cer ca din acest beneficiu fabrica să suporte toate aceste cheltuieli? Dacă da, ce trebuie să fac?
Am depus o cerere de reconversie după ce depusesem întâmpinarea într-un proces civil. Judecătorul nu este obligat să deschidă un nou proces care să rezolve cele subliniate în cerere, în cazul în care reclamantul se opune acceptării cererii?