Am depus o cerere de reconversie după ce depusesem întâmpinarea într-un proces civil. Judecătorul nu este obligat să deschidă un nou proces care să rezolve cele subliniate în cerere, în cazul în care reclamantul se opune acceptării cererii?
Depinde cand ati depus cererea reconventionala, pentru ca legea spune ca cererea reconventionala se depune, sub sanctiunea decaderii, odata cu intampinarea (sau daca intampinarea nu este obligatorie, cel mai tarzaiu la primul termen de judecata), asa incat o cerere reconventionala depusa peste termen va fi respinsa ca tardiva, si nu disjunsa si judecata separat. Daca reclamantul accepta, deci daca partile se invoiesc, cererea incidentala depusa tardiv va putea fi solutionata impreuna cu cererea principala, insa daca reclamantul se opune, asa cum ati precizat dvs., atunci cererea reconventionala va fi respinsa ca tardiva. Deci, raspunsul final, in speta prezentata, ar fi ca : judecatorul nu este obligat sa deschida un nou proces.
@ mihaela-liliana, nu este permis ca paratul sa introduca cerere reconventionala direct in apel deoarece se incalca prevederile art.478 (3) cod procedura civila. Data viitoare, in cazul depasirii termenului pentru introducere a cererii reconventionale, se poate introduce separat cererea de chemare in judecata si ulterior se poate solicita conexarea cauzelor in temeiul art.139 cod procedura civila.
Cerere reconventionala
Antik
Am urmatoarea speta :
Reclamantul m-a chemat in jud. si a cerut nulitatea unor acte.
Instanta a hotarat lipsa de interes a reclamantului.
Am formulat cerere ... (vezi toată discuția)