avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cerere reconventionala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

cerere reconventionala

va rog mult sa-mi spuneti daca este un termen in care se poate pune o cerere reconventionala de un parat in cadrul unui proces
Cel mai recent răspuns: Mihaela Hornea , Avocat 20:04, 8 Aprilie 2013
Conform art. 209 (4) Cod proc.civila- cererea reconventionala se depune, sub sanctiunea decaderii, odata cu intampinarea sau, daca paratul nu este obligat la intampinare, cel mai tarziu la primul termen de judecata.
hornea alina a scris:

Conform art. 209 (4) Cod proc.civila- cererea reconventionala se depune, sub sanctiunea decaderii, odata cu intampinarea sau, daca paratul nu este obligat la intampinare, cel mai tarziu la primul termen de judecata.


asa este!
=D>

... dar cu mentiunea ca in noul cod de procedura civila, cererea reconventionala este reglemantata in art.204 - 205, iar in ce priveste termenul de depunere a cererii reconventionale, acesta este reglementat in art.204 alin 4 din Noul Cod de Procedura Civila.

:)
Am verificat inca o data si parca tot art.209 este in Noul cod de procedura civila
.#-o Doar daca nu s-a modificat intre timp (adica de la 18.02.2013), art. 204- priveste modificarea cererii de chemare in judecata iar art. 205- intampinarea.
:-/
avem un proces de 5 ani in care noi suntem parati alaturi de inca vreo patru...noi am depus cerere rec la prima infatisare acum 5 ani....acuma s-a trezit un alt parat sa depuna o reconventionala,asta am vrut sa stiu daca mai era acel parat in termen sa o depuna,judecatoarea a dat din cap ca ar fi tardiv dar totusi s-ar parea ca ar accepta-o ,noi putem invoca un articol din lege ca nu suntem de acord?
Exact ce am spus mai sus...art.209 alin.4 Noul cod de procedura civila, cererea reconventonala se putea formula numai odata cu intampinarea sub sanctiunea decaderii. Solicitati instantei sa-l decada pe parat din dreptul de a depune cererea reconventionala la acest termen de judecata putand formula actiune in justitie separat pentru pretentiile proprii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicat adresa FeticCristina FeticCristina in legatura cu dosarul, in calitate de PARAT, va comunicam ca in termen de 10 zile de la primirea prezentei comunicari,SUB SANCTIUNEA ANULARII CERERII,aveti de ... (vezi toată discuția)
Termen de depunere cerere reconventionala StefaniaEmerson StefaniaEmerson Am de formulat si depus o cerere reconventionala la actiunea pretentii a asociatiei de proprietari impotriva mea. Nu am primit inca actiunea si vreau sa va ... (vezi toată discuția)
Litigii de muncă mihaela-liliana mihaela-liliana Am depus o cerere de reconversie după ce depusesem întâmpinarea într-un proces civil. Judecătorul nu este obligat să deschidă un nou proces care să ... (vezi toată discuția)