avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... comunicat adresa
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

comunicat adresa

in legatura cu dosarul, in calitate de PARAT, va comunicam ca in termen de 10 zile de la primirea prezentei comunicari,SUB SANCTIUNEA ANULARII CERERII,aveti de indeplinit obligatiile de mai jos:
B: obligatii de a indica urmatoarele:
nota: in termen de 10 zile de la primirea comunicarii sub sanctiunea anularii cererii reconventionale aveti obligatia de a depune un exemplar pt comunicare.
in situatia in care o parte din obligatii le-ati indeplinit pana la data primirii prezentei ,va rugam sa indepliniti si celelalte obligatii ce v-au fost puse in vedere pana la termenul precizat.

ce inseamna asta
ce inseamna ''sub sanctiunea anularii cererii reconventionale'' ce trebuie sa anulez si de ce?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 14:01, 6 Iulie 2013
Aveti dreptul de a formula -la rabdul Dvs.- pretentii fata de reclamant.
Citez din Noul cod de procedura civila:
Cererea reconvenţională
Art. 209

Noţiune şi condiţii
(1) Dacă pârâtul are, în legătură cu cererea reclamantului, pretenţii derivând din acelaşi raport juridic sau strâns legate de aceasta, poate să formuleze cerere reconvenţională.
(2) În cazul în care pretenţiile formulate prin cerere reconvenţională privesc şi alte persoane decât reclamantul, acestea vor putea fi chemate în judecată ca pârâţi.
(3) Cererea trebuie să îndeplinească condiţiile prevăzute pentru cererea de chemare în judecată.
(4) Cererea reconvenţională se depune, sub sancţiunea decăderii, odată cu întâmpinarea sau, dacă pârâtul nu este obligat la întâmpinare, cel mai târziu la primul termen de judecată.
(5) Cererea reconvenţională se comunică reclamantului şi, după caz, persoanelor prevăzute la alin. (2) pentru a formula întâmpinare. Dispoziţiile art. 201 se aplică în mod corespunzător.
(6) Când reclamantul şi-a modificat cererea de chemare în judecată, cererea reconvenţională se va depune cel mai târziu până la termenul ce se va încuviinţa pârâtului în acest scop, dispoziţiile alin. (5) fiind aplicabile.
(7) Reclamantul nu poate formula cerere reconvenţională la cererea reconvenţională a pârâtului iniţial.
Eu inteleg ca ati formulat cerere reconventionala, dar ati depus-o intr-un singur exemplar. Instanta va solicita sa mai depuneti un exemplar, in caz contrar urmand sa va aplice sanctiunea anularii cererii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de depunere cerere reconventionala StefaniaEmerson StefaniaEmerson Am de formulat si depus o cerere reconventionala la actiunea pretentii a asociatiei de proprietari impotriva mea. Nu am primit inca actiunea si vreau sa va ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna reconventionala Cami65 Cami65 Buna ziua. Am introdus cerere de divort iar viitorul meu fost soț ma tot amenință, pt că, nu e de acord cu ce am scris in acțiune, că va face ... (vezi toată discuția)
Cerere reconvenþionalã sau întâmpinare? ghiocelioana ghiocelioana Bună ziua! Doi soţi, căsătoriţi în anul 2000, cănd soţul avea casă construită, iar soţia era divorţată de primul soţ şi avea în ... (vezi toată discuția)