avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere de divort!
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere de divort!

Buna seara. As avea o intrebare cum ar trebui sa scriu cererea care trebuie să o duc la judecătoriei! Situația fiind asta. Soția ă mers la judecătoria făcând acte pentru divort ea având avocat. Eu ne având posibilitatea unui avocat.. ce cerere ar trebui sa fac sa o prezint in 25 de zile la tribunal? Multumesc.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie să formulați întâmpinare prin care să vă apărați, în fapt și în drept, față de cererea de chemare în judecată formulată de către reclamant.

De asemenea, puteți formula și cerere reconvențională.
Cererea reconvenţională este actul de procedură prin intermediul căruia pârâtul formulează pretenţii proprii faţă de reclamant. În acest sens, Codul de procedură civilă prevede că, dacă pârâtul are pretenţii derivând din acelaşi raport juridic sau strâns legate de acesta, poate să formuleze cerere reconvenţională.
Această cerere trebuie să conţină elementele prevăzute de lege pentru cererea de chemare în judecată (datele de identificare a părţilor, obiectul cererii şi valoarea, motivele de fapt şi de drept pe care se întemeiază cererea, dovezile pe care se sprijină fiecare capăt de cerere, semnătura).
Cererea reconvenţională se depune, sub sancţiunea decăderii, odată cu întâmpinarea sau, dacă pârâtul nu este obligat să depună întâmpinare, cel mai târziu la primul termen de judecată.

Cererea reconvenţională se judecă odată cu acţiunea principală.

Cererea reconvenţională se timbrează în funcţie de pretenţiile solicitate de pârât.
Ultima modificare: Miercuri, 23 August 2017
Olimpiu DRUȚĂ - Cabinet de Avocat, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de depunere cerere reconventionala StefaniaEmerson StefaniaEmerson Am de formulat si depus o cerere reconventionala la actiunea pretentii a asociatiei de proprietari impotriva mea. Nu am primit inca actiunea si vreau sa va ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna reconventionala Cami65 Cami65 Buna ziua. Am introdus cerere de divort iar viitorul meu fost soț ma tot amenință, pt că, nu e de acord cu ce am scris in acțiune, că va face ... (vezi toată discuția)
Comunicat adresa FeticCristina FeticCristina in legatura cu dosarul, in calitate de PARAT, va comunicam ca in termen de 10 zile de la primirea prezentei comunicari,SUB SANCTIUNEA ANULARII CERERII,aveti de ... (vezi toată discuția)