Am urmatoarea speta :
Reclamantul m-a chemat in jud. si a cerut nulitatea unor acte.
Instanta a hotarat lipsa de interes a reclamantului.
Am formulat cerere de complectare /lamurire dispoz.
Reclamantul a declarat apel
Am formulat cerere reconventionala (am solicitat. sa se constate abuzul de drept) procesual)..
.
Va intreb : dupa ce se judeca cererea rec. va pleca dosrul la tribunal ?...sau va pleca dupa ce se judeca cererea de lamurire/complectare dispozitiv ?
Cererea reconvențională se depune, sub sancțiunea decăderii, odată cu întâmpinarea sau, dacă pârâtul nu este obligat la întâmpinare, cel mai târziu la primul termen de judecată.
eu am denumit-o aici cerere rec. dar in fapt am formulat o veritabila cerere de chemare in judecata /actiune in constatare ..timbrata . Vedem cu o va califica instanta.
Am vazut in cateva spete pe internet ca, atunci cand cererea rec. Este depusa peste termen este considerata inadmisibila,dar nu nu se respinge in totalitate ci aceasta este directionata catre compartimentul registratura pt.a primi aleatoriu un nr.nou de dosar si termen.
In motivare se va arata aceasta chestiune iar instanta superioara va tine cont de ea.
Prin urmare se va merge in apel, dar exista posibilitatea suspendarii apelului. Asa vad eu situatia.
trandafir2
Moderator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Cererea reconventionala depusa peste termen, este considerara tardiv formulata, nu inadmisibila.
Si doi, daca este depusa peste termen nu "este directionata catre compartimentul registratura pt.a primi aleatoriu un nr.nou de dosar si termen", ci este respinsa. Ceea ce ati gasit dvs pe net se refera la vechiul cod de procedura civila, cand o cerere depusa peste termen era disjunsa si judecata separat.
Denumire document
stefan_71
Buna ziua!
Am deschis o actiune in instanta ,ulterior parata a depus intampinare si cerere reconventionala iar acum sunt obligat de instanta sa raspund in ... (vezi toată discuția)