avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Denumire document
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Denumire document

Buna ziua!
Am deschis o actiune in instanta ,ulterior parata a depus intampinare si cerere reconventionala iar acum sunt obligat de instanta sa raspund in termen de 10 zile la cererea reconventionala.
Cum sa intitulez acest document?Tot intampinare ,sau ?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 11:01, 16 Decembrie 2013
nu, veti alcatui un inscris in care veti raspunde, mai intai, la Intampinarea formulata de adversarul dvs si apoi veti depune dvs. o Intampinare la cererea reconventionala, care are caracterul unei veritabile cereri de chemare in judecata. Asta, intrucat prin cererea reconventionala depusa de adversar, acesta are propriile pretentii impotriva dvs.
Insa, important nu e cum veti denumi aceste raspunsuri, ci ce anume veti scrie acolo.
La intampinare veti formula raspuns la intampinare, iar la cererea reconventionala veti formula intampinare.
Art. 201
Fixarea primului termen de judecată
........................
(2) Întâmpinarea se comunică de îndată reclamantului, care este obligat să depună răspuns la întâmpinare în termen de 10 zile de la comunicare. Pârâtul va lua cunoştinţă de răspunsul la întâmpinare de la dosarul cauzei.

Cererea reconvenţională
Art. 209
Noţiune şi condiţii
...........................
(5) Cererea reconvenţională se comunică reclamantului şi, după caz, persoanelor prevăzute la alin. (2) pentru a formula întâmpinare. Dispoziţiile art. 201 se aplică în mod corespunzător.
............................

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de depunere cerere reconventionala StefaniaEmerson StefaniaEmerson Am de formulat si depus o cerere reconventionala la actiunea pretentii a asociatiei de proprietari impotriva mea. Nu am primit inca actiunea si vreau sa va ... (vezi toată discuția)
Raspuns la intampinare NinelM NinelM Buna ziua. Am depus in urma cu cateva saptamani la judecatorie, o cerere de chemare in judecata a angajatorului, pentru drepturi banesti. Azi am primit o ... (vezi toată discuția)
Comunicat adresa FeticCristina FeticCristina in legatura cu dosarul, in calitate de PARAT, va comunicam ca in termen de 10 zile de la primirea prezentei comunicari,SUB SANCTIUNEA ANULARII CERERII,aveti de ... (vezi toată discuția)