avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1013 soluții astăzi
Forum Activitate Merladi 1959

Activitate Merladi 1959

Avocata m-a cam certat ca am pus presiune pe dosar sesizand verbal și în scris organele de politie și procuratura asupra erorii săvârșite. Astfel aș fi enervat organele de cercetare.
Eu am informat corect șirul evenimentelor din acea zi nefastă.
Dacă voiam să mint as fi spus ca mașina era împotmolita de câteva zile și credeti-ma că aș fi găsit și martori falși. Dar am preferat să fiu corect așteptând la rândul meu corectitudine.
Alexandru Matache a scris:

Dacă v-au adus la cunoștință calitatea de suspect, puteți face contestație privind durata procesului penal.

Avocat Matache Alexandru
Baroul Cluj

Când am realizat că nu pot obține permisul de conducere până la Crăciun am fost la avocat fiind ferm convins că este o neînțelegere. Dar am pierdut și locurile la cabană crezând că avocatul mă poate ajuta.
Cert este că nu am condus în stare de ebrietate (și nici nu eram pe drum public) este doar o neînțelegere ca nu există faptă și temei legal în care să mă încadrez.

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Aveati dreptul sa faceti obiecţii şi sa aduceti explicaţii.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua

În PV este stipulat "conducerea autovehicului în stare de ebrietate" și l-am semnat ca fraierul. În momentul când l-am semnat nici nu aveam ochelarii la mine, nu am dat importanta, eram bucuros că scăpasem de ger. Alcoolemia în sânge a fost de 1.72 la mie.
A doua zi am mers în audiență la Șeful Politiei din Fălticeni și am explicat istoricul evenimentelor. Prea târziu însă.

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

In PV de constatare a infractiunii flagrante ce s-a retinut? ati precizat acolo ce ati spus aici?

Imi cer scuze ca nu am mai citit corespondenta, sunt intr-o inertie statica amestecata cu dispret fata de organele de cercetare.
Da, suna a laitmotiv ca am consumat bauturi alcoolice dupa ce am plecat de langa autoturismul imobilizat, dar asta este realitatea. Cu acordul dvs as dori sa precizez cu mai multa acuratete evenimentele din ziua de 11.12.2017. Faptul ca am ramas imobilizat cu autoturismul pe un drum agricol din cauza gropilor acoperite de apa care nu mi-au permis sa vad adancimea lor este cat se poate de evident. La fel de evident este ce "activitate" am sustinut peste 8 ore pana cand am revenit la masina. Motivul este personal, nu am dorit sa ma vada sotia in halul acela si cheile de la apartamentul meu erau in torpedou. Mentionez ca locuiesc la casa sotiei de peste 18 ani.
Distanta pana la intersectia cu drumul european este doar de 500 m (aprox) dar in conditiile existente de lapovita si ninsoare, intuneric bezna, haine ude, dificultate la mersul prin noroaie si starea mea de ebrietate, am decis cand mai aveam cativa metri pana la masina sa apelez totusi 112, Nu mai aveam resurse sa ajung la intersectie, eram vanat de frig.
Ce a urmat se subintelege.
Regret ca v-am indispus cu imaginea pe care v-am creat-o cu un om beat crita. Nu cred ca as putea sa ma autodenunt la 112 daca conduceam beat si nu s-au inregistrat pagube materiale si/sau victime umane. Agenta de politie rurala lipsita de logica (nici nu a fost la fata locului, a trimis un alt agent) a ignorat faptul ca as fi avut hainele uscate daca ramaneam imobilizat la acea ora din noapte conducand in stare de ebrietate. Loganul nu este decapotabil sa conduc prin lapovita descoperit pana la instalarea hipotermiei. Procurorul ma sfideaza, ultima data cand am cerut audienta mi-a interzis sa mai apar in fata lui fara dovezi in favoarea mea. De unde sa le scot?!
A trecut peste an si doua luni de cand mi-a fost interzis dreptul de a conduce. Daca ar fi fost reala invinuirea m-as fi impacat cu gandul dar asa .... sunt plin de dispret fata de incompetenta organelor de cercetare. Sa dea drumul odata la dosar, poate la judecatorie sunt oameni capabili sa discearna situatia si sa puna accent pe temeiul legal in vigoare nu pe supozitii subiective.
Multumesc!
Da, eram singur si daca va întrebati ce cautam acolo pot sa va spun ca ajunsesem cu vreo doua ore inainte pentru observații astronomice cu un telescop dedicat. Vezi Geminidele (meteoriti) cu frecventa maxima 7-17 decembrie. Acest telescop puternic nu poate fi folosit in stare de ebrietate. Vechea scuza ca am băut după ce m-am împotmolit desi ridicolă este chiar adevărată in cazul meu.
Ma aflam pe un drum agricol (intre ogoare) cu autoturismul împotmolit. Poliția rurală a fost informată si in final cu consimțământul meu am dat proble biologice la spital. Valoarea s-a ridicat la 2.
Nu sunt victime sau avarii.
S-a intocmit dosar penal, permisul auto reținut.
Daca nu eram in deplasare se poate considera fapta penală? Multumesc!