avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Activitate Silviu B.

Activitate Silviu B.

Buna ziua,

Circula informatia, ca dupa eliminarea literei f) din art. 97 CPP inregistrarea video nu va mai fi proba in penal. Pana la litera f) avem insa litera e) care spune: e) înscrisuri, rapoarte de expertiză sau constatare, procese-verbale, fotografii, mijloace materiale de probă;

Tot din CPP extras, art 94 spune: Obiectele ca mijloc de probă. Obiectele care conţin sau poartă o urmă a faptei săvârşite, precum şi orice alte obiecte care pot servi la aflarea adevărului, sunt mijloace materiale de probă.

Prin urmare, o fotografie poate fi proba, dar o inregistrare video nu? Mi se pare exagerat. Am inceput sa-mi pun intrebarea dupa ce am observat ca peste tot se induce ideea ca Parlamentul scoate cuvantul "video" din lege, ceea ce nu e adevarat. Se elimina litera f), care nu continea nici inainte cuvantul "video".

O banda de inregistrare sau un CD al unei camere de supraveghere nu intra in categoria "obiecte care contin o urma a faptei"?

Din pacate in civil proba materiala e foarte bine definita (include si probele video) dar in penal avem doar definitia de la art 94.