Buna seara,
Fiind interesat de achizitia unei masini am vizitat mai multi dealeri. La unul dintre ei mi s-a intocmit o factura proforma cu un contract atasat, Mi s-a spus ca daca ma hotarasc sa platesc avansul sa am o proforma. Nu am semnat nimic dar am prezentat cartea de identitate pentru intocmirea proformei.
Contractul atasat proformei, pe care nu l-am semnat stipuleaza ca in cazul neplatii la termen se va retine 10% din valoare contractului + penalitati de intarziere. Deasemenea este stipulat ca in cazul neplatii pana la termenul precizat pe proforma intervine anularea comenzii care implica retinerea avansului platit la semnarea contractului (pe care nu l-am semnat, nu s-a emis nici o factura, nu am efectuat nici o plata).
Intrebarea mea este: Este valid acest contract? Poate dealer-ul sa solicite plata celor 10% daca nu platesc proforma (am gasit o ofera mai buna si nu doresc sa platesc proforma)?
Ți-am trimis un mesaj privat. Daca mai afli ceva azi, da de veste. Mâine dimineața trec și eu pe la ei sa vad ce și cat îmi impută.
îți spun ce am rezolvat.
O zi buna.
Suntem in aceesi situatie.
Presupun ca te-au notificat si pe tine cei de la ANAF că nu ai depus 600 pe 2013/2014.
Din păcate, din cate am înțeles de la contabilii cu care m-am consultat se datorează și CAS/CASS ... in plus ei sunt de părere că trebuia să ne și autorizăm -PFA/SRL -asta e mai nasoala.
Nu știu ce să mai zic...ne-au lăsat așa până s-au strâns penalități și acum ne dau in cap.
O sa trec mâine sau poimâine pe la fisc sa vad cat îmi impută. Daca mai afli ceva mai da de veste aici...poate mai vad și alții și nu pățesc ca noi.